Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Κως: Στο εδώλιο 28χρονη για αρπαγή ανηλίκου – Την πρόδωσε το DNA

Η κατηγορούμενη στον σχετικό έλεγχο έφερε μαζί της και επέδειξε για λογαριασμό της ανήλικης ένα Δελτίο Αιτούντος Διεθνή Προστασία, το οποίο ανήκε σε έτερο πρόσωπο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κως: Στο εδώλιο 28χρονη για αρπαγή ανηλίκου – Την πρόδωσε το DNA Pixabay

Στο “σκαμνί” του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει μια 28χρονη στις 22 Σεπτεμβρίου, η οποία κατηγορείται για αρπαγή ανηλίκου , που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 (δεκατέσσερα) έτη της ηλικίας του από εκείνον που δικαιούται να μεριμνά για το πρόσωπό του και για κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου.

Αρπαγή ανηλίκου

Pixabay

Σύμφωνα με πληροφορίες της dimokratiki.gr, την 27η Ιανουαρίου 2019 περί ώρα 14.00 λιμενικοί υπάλληλοι του Λιμεναρχείου Κω ενημερώθηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης αλλοδαπών που εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος, περί της εξαφάνισης ασυνόδευτης ανήλικης, υπηκόου Παλαιστίνης, που διέμενε στο Κ.Υ.Τ. Κω με στοιχεία γεννηθείσα το 2014, οπότε κινητοποιήθηκαν όλοι οι εκτελούντες υπηρεσία εκείνη την ημέρα στο Γραφείο Ασφαλείας, στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών καθώς και όλες οι υπόλοιπες λιμενικές Αρχές της Κω, ώστε με συντονισμένες προσπάθειες να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του ανήλικου κοριτσιού.

Πράγματι, περί ώραν 19.50 στο σημείο φορτοεκφόρτωσης του ελλιμενισμένου πλοίου «Blue Star 2» με προορισμό τον Πειραιά κι ενώ λιμενική υπάλληλος, επισκοπούσε προσεκτικά τον χώρο, εντόπισε μια ενήλικη νεαρή γυναίκα (που ταυτοποιήθηκε ως η κατηγορούμενη) να συνοδεύει στον χώρο αναμονής προς επιβίβαση ένα ανήλικο μικρό κορίτσι προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο.

Αρπαγή ανηλίκου

pixabay

Αρπαγή ανηλίκου: Η 28χρονη ισχυρίστηκε ότι η 14χρονη είναι ετεροθαλής αδελφή της

Οταν δε με τη συνδρομή και άλλων συναδέλφων της, την ακινητοποίησαν για εξακρίβωση στοιχείων, τελικά διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για την αναζητούμενη ως εξαφανισθείσα ανωτέρω ανήλικη, που είχε καταγραφεί ως ασυνόδευτη ανήλικη ενώ επιπλέον η κατηγορούμενη στον σχετικό έλεγχο κατά τον οποίο της ζητήθηκε να προσκομίσει νομιμοποιητικό έγγραφο εφόσον επρόκειτο για αλλοδαπή, έφερε μαζί της και επέδειξε για λογαριασμό της ανήλικης ένα Δελτίο Αιτούντος Διεθνή Προστασία, το οποίο ανήκε σε έτερο πρόσωπο.

Εξάλλου, από σωματική έρευνα που διεξήχθη στην κατηγορούμενη, διαπιστώθηκε πως κατείχε πλήθος διαβατηρίων άλλων προσώπων και δύο δελτία ταυτότητας Σαουδικής Αραβίας.

Κατά την απολογία της η κατηγορουμένη αρνήθηκε την κατηγορία της αρπαγής, ισχυριζόμενη πως το ανήλικο κορίτσι είναι ετεροθαλής αδελφή της, ότι εισήλθε στην Ελλάδα μαζί με αυτήν καθότι στο λιμάνι της Κω βρισκόταν και ο αδελφός της ώστε να μεταφέρουν οι δύο τους την ανήλικη στη Σουηδία.

Ωστόσο, δεν παρείχε πειστική απάντηση αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του Δελτίου Αιτούντος Διεθνή Προστασία, το οποίο δεν ανήκε στην ανήλικη, εφόσον λόγω συγγένειας δεν θα είχε τίποτα να φοβηθεί για την απόφασή της να πάρει μαζί της την ανήλικη.

Περαιτέρω, δεν παρείχε επαρκείς εξηγήσεις αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό διαβατηρίων που βρέθηκαν στην κατοχή της, ενώ ο ισχυρισμός της ότι άγνωστο προς την ίδια πρόσωπο εναπόθεσε τα Δελτία Αιτούντος Διεθνή Προστασία κάτω από την πόρτα του δωματίου όπου διέμενε, χωρίς να του το έχει προηγουμένως ζητήσει και χωρίς την καταβολή αντιτίμου δεν κρίνεται πειστικός.

Αρπαγή ανηλίκου: Δεν είχε κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί τη σχέση της με την 14χρονη

Επιπλέον, ουδέν έγγραφο επέδειξε το οποίο να αποδεικνύει την ύπαρξη στη Σουηδία συγγενικού περιβάλλοντος έτοιμου να υποδεχθεί τόσο την ίδια όσο και την ανήλικη.

Αρπαγή ανηλίκου

pixabay

Επιπροσθέτως, ερωτηθείσα εάν γνώριζε ό,τι η ανήλικη κατά την είσοδό της στο ελληνικό έδαφος χαρακτηρίστηκε ως ασυνόδευτη, λόγω του ότι δεν συνοδευόταν από τους γονείς της, και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να την πάρει μαζί της στη Σουηδία, αποκρίθηκε ότι δεν το γνώριζε, πράγμα που δεν αντέχει στη βάσανο της λογικής, καθότι όφειλε προηγουμένως να επιδιώξει να ενημερωθεί σχετικά με τις προϋποθέσεις νομότυπης αποχώρησης ανηλίκου καταχωρηθέντος ως ασυνόδευτου και τεθέντος υπό την προστασία των αρμοδίων οργάνων της ελληνική Πολιτείας από την ελληνική επικράτεια.

Εξάλλου, από πόρισμα έκθεσης εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, η οποία διεξήχθη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθεί ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης περί στενότατης γονιδιακής συγγένειας της με την ανήλικη, κατόπιν αντιπαραβολής των γενετικών τύπων «STR» μεταξύ της κατηγορουμένης και της ανήλικης, προέκυψε αφενός ότι δεν δύναται η ανήλικη να χαρακτηριστεί ως βιολογικό τέκνο της κατηγορουμένης, καθότι δεν υπάρχουν γενετικά στοιχεία της φερόμενης ως βιολογικής μητέρας στους τύπους αυτοσωμικών STRs του φερόμενου ως τέκνου σε όλους τους γενετικούς τόπους, αφετέρου ότι η πιθανότητα να υπάρχει αδερφική σχέση μεταξύ τους (ετεροθαλή αδέλφια) είναι μικρή, εγγίζουσα το 62,5%.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ