Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Κώστας Τσαγκαρόπουλος: Το ΝΑΤ μείωσε σε έναν χρόνο 78% τις εκκρεμότητές του

Με την αγαστή συνεργασία ηγεσίας και εργαζομένων πέτυχε την οριστική επίλυση χιλιάδων εκκρεμών φακέλων συνταξιοδότησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κώστας Τσαγκαρόπουλος: Το ΝΑΤ μείωσε σε έναν χρόνο 78% τις εκκρεμότητές του dikastiko.gr

ΝΑΤ: «Πρωταθλητής» μεταξύ των ασφαλιστικών φορέων για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που αφορούσαν την απονομή συντάξεων σε χιλιάδες δικαιούχους του αναδεικνύεται το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ).

«Αυτή η πρωτιά ανήκει αποκλειστικά στους εργαζόμενους και στην πολιτική ηγεσία του ΝΑΤ» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ταμείου Κωνσταντίνος Τσαγακαρόπουλος με τη συμπλήρωση ενός έτους της θητείας του.

ΝΑΤ

eurokinissi

Όπως σημειώνει κατέστη εφικτό να προχωρήσει σε οριστική επίλυση χιλιάδων εκκρεμών φακέλων συνταξιοδότησης, με το αξιομνημόνευτο ποσοστό 78% μείωσης εκκρεμοτήτων. Παράλληλα, επίσης, λύθηκαν χρόνια προβλήματα όπως η περιβόητη υπόθεση των 444 συντάξεων χηρείας για τις συζύγους ναυτικών.

Επισημαίνει σε κάθε περίπτωση πως η πρόοδος αυτή δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την άριστη συνεργασία που είχε το τελευταίο έτος με τους υπαλλήλους του ΝΑΤ, οι οποίοι μέσα σε λίγους μόλις μήνες υπερ- τριπλασίασαν στους κρίσιμους τομείς την παραγωγικότητα τους, καθώς επίσης και την υποστήριξη και προώθηση κάθε αναγκαίας νομοθετικής και διοικητικής δράσης για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του φορέα από τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

ΝΑΤ: Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου του Ταμείου 

H 26η Απριλίου 2022 σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου της θητείας μου ως επικεφαλής του αρχαιότερου Ασφαλιστικού Φορέα της χώρας, του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

Η τιμή, η ευθύνη αλλά και η ευγνωμοσύνη, για την δημιουργική συνεργασία μου με τους εργαζόμενους και τα στελέχη διοίκησης του ΝΑΤ είναι δύσκολο να εκφραστεί με λέξεις.

Οι αριθμοί ωστόσο αποκαλύπτουν ένα μεγάλο μέρος αυτής της συναρπαστικής διαδρομής. Δεν είναι μόνο η επίλυση των μακροχρόνιων εκκρεμοτήτων όπως η περιβόητη υπόθεση των 444 συντάξεων χηρείας για τις συζύγους ναυτικών.

ΝΑΤ

eurokinissi

Δεν είναι ούτε καν το γεγονός ότι το ΝΑΤ ανακηρύχθηκε «πρωταθλητής» στο Ασφαλιστικό μας σύστημα όσον αφορά την οριστική επίλυση χιλιάδων εκκρεμών φακέλων συνταξιοδότησης, με το αξιομνημόνευτο ποσοστό 78% μείωσης εκκρεμοτήτων.

Είναι η συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια μερικών δεκάδων αφοσιωμένων υπαλλήλων και συνεργατών του ΝΑΤ για την ορθολογική διαχείριση κάθε διαθέσιμου πόρου.

Είναι οι στοχευμένες -και τελικά επιτυχημένες- πολιτικές εσωτερικής αναδιάρθρωσης, είναι η ενίσχυση του προσωπικού με επιδοτούμενα προγράμματα, η ριζική ανανέωση του μηχανογραφικού εξοπλισμού και του λογισμικού, η ανάπτυξη εργαλείων παρακολούθησης σε συνεχή ροή της παραγωγικότητας ανά διεύθυνση, τμήμα και υπάλληλο, τα έργα διασύνδεσης του Ν.Α.Τ. με άλλους φορείς του Δημοσίου.

Πάνω απ’ όλα η πρώτη χρονιά της θητείας μου χαρακτηρίζεται από την άριστη συνεργασία με τους υπαλλήλους του Ν.Α.Τ. τους οποίους και πάλι ευχαριστώ καθώς μέσα σε λίγους μόλις μήνες υπερ- τριπλασίασαν στους κρίσιμους τομείς την παραγωγικότητα τους.

Αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της επιτυχίας, ο εποπτεύων Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης τον οποίο ευχαριστώ όχι μόνο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου αλλά και για την υποστήριξη και προώθηση κάθε αναγκαίας νομοθετικής και διοικητικής δράσης για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του φορέα μας.

Κώστας Τσαγκαρόπουλος

eurokinissi

Με τη συνδρομή του, αναδείξαμε όχι μόνο την ιστορικότητα του Ν.Α.Τ. αλλά και τον στρατηγικό ρόλο που μπορεί να παίξει στο αύριο της ελληνικής ναυτιλίας.

Συνεχίζουμε δυΝ.Α.Τ.α !!!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ