Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Κώστας Τσιάρας: Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί λόγω κορονοϊού – Άργησε να εκδοθεί η ΚΥΑ

Κλείνοντας τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για εικόνες συνωστισμού εν μέσω πανδημίας στις δικαστικές αίθουσες παραδέχθηκε πως καθυστέρησε να εκδώσει την ΚΥΑ για τη λειτουργία του θεσμού λόγω των ανοιχτών ζητημάτων που έπρεπε να αντιμετωπίσει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κώστας Τσιάρας: Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί λόγω κορονοϊού – Άργησε να εκδοθεί η ΚΥΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην κριτική της αντιπολίτευσης για την αναστολή των πλειστηριασμών απάντησε ότι αυτό έχει ήδη γίνει στις “κόκκινες” περιοχές ενώ για το κλείσιμο των δικαστηρίων είπε ότι αυτό δεν έγινε πουθενά στον κόσμο.

«Η Δικαιοσύνη λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί και το έχουμε δει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», υποστήριξε και επεσήμανε πως πρέπει καθημερινά να στέλνουμε μήνυμα για την προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουμε σε φαινόμενα που βλέπουμε στο εξωτερικό. Πρέπει να δείξουμε όλοι σύνεση και υπομονή και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν αυτή η δύσκολη συνθήκη να αφήσει όσο το δυνατόν πιο μικρό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία», είπε. Σε ότι αφορά στην αναστολή των πλειστηριασμών, θέμα που έθιξε η αντιπολίτευση, είπε πως αυτό συμβαίνει στις «κόκκινες» περιοχές. Το νομοσχέδιο εισάγεται την Πέμπτη προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ τάσσεται η ΝΔ, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, ενώ οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ