Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2020

Κουτσούμπας: Ο Πτωχευτικός Κώδικας αποτελεί ένα έγκλημα διαρκείας εις βάρος της λαϊκής κατοικίας

Ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι , «το επίμαχο νομοσχέδιο προσχεδιάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιείται τώρα από τη Ν.Δ. Μομφή εις βάρος σας έχει καταθέσει ο ελληνικός λαός»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κουτσούμπας: Ο Πτωχευτικός Κώδικας αποτελεί ένα έγκλημα διαρκείας εις βάρος της λαϊκής κατοικίας

Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, «η δική μας μομφή προς όλους εσάς, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. είναι δεδομένη καθώς οδηγήσατε στη χρεοκοπία τα λαϊκά νοικοκυριά. Η κυβέρνηση έχει το θράσος να παρουσιάζει τώρα ως δεύτερη ευκαιρία το γεγονός ότι κάποιοι θα χάσουν τα σπίτια τους. Λίγο ακόμα και θα μας ζητήσετε να σας στήσουμε και άγαλμα που για πρώτη φορά χάνεται το δικαίωμα να διαχειρίζεται ο μισθωτός, ο αγρότης και ο ελεύθερος επαγγελματίας τα εισοδήματά του, αλλά ακόμα και τα μέσα παραγωγής που χρησιμοποιεί για την εργασία του, όταν δεν καλύπτει το 40% των χρεών του για 6 μήνες και χρωστά ποσό άνω των 30.000 ευρώ».

Όπως εξήγησε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο οφειλέτης που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο δάνειό του, όποιο τυχόν εισόδημα, θα περνά για τα επόμενα 3 χρόνια στα χέρια των πιστωτών για την αποπληρωμή των χρεών του. Ο ίδιος ο εργαζόμενος και η οικογένειά του θα πρέπει να ζουν το πολύ με 570 – 600 ευρώ, που είναι το όριο της εξαθλίωσης. Επί 3 χρόνια δηλαδή θα δουλεύει για την τράπεζα κρατώντας μονάχα κάποια ψίχουλα ο ίδιος για να μπορεί να ζήσει».

Σημείωσε δε ότι «ο πτωχευμένος θα απειλείται ακόμα και με ποινή φυλάκισης. Αλήθεια αυτό το αίσχος εσείς κυρίες και κύριοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το βαφτίζετε ως δεύτερη ευκαιρία; Αυτό είναι μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναληστέψουν οι τράπεζες και οι ολιγάρχες τους μισθωτούς, τους ελευθέρους επαγγελματίες και τους αγρότες. Και δυστυχώς, αυτό το έγκλημα εξελίσσεται εδώ και μια δεκαετία από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Αν νομίζετε ότι με μια βολική αντιπαράθεσή σας, θα καταφέρετε να θολώσετε τα νερά στης σύμπλευσής σας, γελιέστε. Ήδη ο πρώτος που σας μέμφεται είναι ο ελληνικός λαός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ