Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

“Κράσαρε” το σύστημα του ΕΦΚΑ για την πιστοποίηση δικηγόρων και λογιστών – Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις

Ορίστηκαν για σήμερα Τετάρτη. Αίτημα Βερβεσού προς τον διοικητή του φορέα για νέα ημερομηνία εξετάσεων όσων δικηγόρων έχουν ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Κράσαρε” το σύστημα του ΕΦΚΑ για την πιστοποίηση δικηγόρων και λογιστών – Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις freepik

Αλαλούμ έχει προκληθεί με τις εξετάσεις πιστοποίησης δικηγόρων από τον ΕΦΚΑ για συμμετοχή στην απονομή συντάξεων. Το λειτουργικό πρόβλημα που παρουσίασε η πλατφόρμα του φορέα οδήγησε στη ματαίωση της προγραμματισμένης εξέτασης της περασμένης Δευτέρας, ενώ είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων συναδέλφων.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, επικοινώνησε άμεσα με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ διαμαρτυρόμενος έντονα για την ταλαιπωρία και ζήτησε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, με αναβολή των εξετάσεων σε χρόνο που δεν θα υπάρχουν δικαστηριακές υποχρεώσεις των εξεταζόμενων δικηγόρων. Εξετάσεις πιστοποίησης δικηγόρων

Με νεότερη ανακοίνωσή του, ωστόσο, ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε πως οι εξετάσεις πιστοποίησης δικηγόρων θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 3/11/2021 και ώρα 12.00 μ.μ.

Ανακοίνωση που οδήγησε σε νέα παρέμβαση του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προς τον e-ΕΦΚΑ. Ειδικότερα, με επείγον αίτημά του προς τον διοικητή του φορέα, Παναγιώτη Δουφεξή, ο κ. Βερβεσός ζητάει να υπάρξει μέριμνα για τους δικηγόρους οι οποίοι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος.

«Επειδή πολλοί από συναδέλφους έχουν ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις κατά την ορισθείσα ημερομηνία, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας ζήτησε να οριστεί και επόμενη ημέρα εξέτασης, με ικανό χρόνο προηγούμενης ειδοποίησης, ώστε οι συνάδελφοι να κανονίσουν τον προγραμματισμό τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ολομέλειας.

Όπως σημειώνεται τα στοιχεία των συναδέλφων που ενημέρωσαν τον Σύλλογο ότι έχουν κώλυμα συμμετοχής στις εξετάσεις της Τετάρτης 3.11.2021 θα διαβιβαστούν στον e-ΕΦΚΑ προκειμένου να εξαιρεθούν από την εξέταση και να προγραμματιστεί για αυτούς εκ νέου ημερομηνία εξέτασης. Εξετάσεις πιστοποίησης δικηγόρων

Η επιστολή Βερβεσού στον διοικητή του ΕΦΚΑ

«Σε συνέχεια της χθεσινής σας απόφασης (σ.σ. της Δευτέρας) περί αναβολής των εξετάσεων πιστοποίησης δικηγόρων για την προσεχή Τετάρτη 3/11/2021 και ώρα 12.00 μ.μ. μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ, για το οποίο ουδεμία υπαιτιότητα φέρουν οι εξεταζόμενοι και επειδή πολλοί από αυτούς είχαν ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, αιτούμεθα όπως ορίσετε και επόμενη ημέρα εξέτασης, με ικανό χρόνο προηγούμενης ειδοποίησης, ώστε οι συνάδελφοι να κανονίσουν τον προγραμματισμό τους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ