Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Κρήτη: 45χρονη δικηγόρος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μία γιατρό – Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Το θύμα έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά της 51χρονης. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κρήτη: 45χρονη δικηγόρος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μία γιατρό – Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Freepik

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε στην Κρήτη όταν μία δικηγόρος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μία γιατρό στο Ηράκλειο. 

Σύμφωνα το cretapost.gr, το μεσημέρι  της Τετάρτης, η 45χρονη δικηγόρος, την ώρα που έβγαινε από το γραφείο της έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από την 51χρονη γιατρό. Η 51χρονη της επιτέθηκε και αφού την έβρισε χυδαία άρχισε να χτυπά με μπουνιές στο κεφάλι και στο σώμα.

Στη συνέχεια έφυγε αφήνοντάς την σε κακή κατάσταση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η 45χρονη φέρει οιδήματα στο κεφάλι ενώ έχει και συμπτώματα διάσεισης. Μάλιστα, η ίδια έχει εξεταστεί και από ιατροδικαστή.

Το θύμα έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά της 51χρονης στην αστυνομία η οποία διερευνά την υπόθεση.

Στο πλευρό της 45χρονης δικηγόρου τάχθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου που με ανακοίνωσή του καταδίκασε το συμβάν και ζητεί από τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να προβούν άμεσα στις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες”

Δικηγόρος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από γιατρό: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣΗ

“Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα περιστατικό σωματικής και λεκτικής βίας σε βάρος συναδέλφου, μέλους μας, η οποία δέχθηκε σκαιότατη, αήθη και απρόκλητη επίθεση από εντολέα της, στις 20.02.2024, έξω από το γραφείο της.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην συνάδελφο και δηλώνουμε ότι θα παράσχουμε οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί, στο πλαίσιο κάθε δικαστικής ή και πειθαρχικής διαδικασίας που θα διενεργηθεί για τη διερεύνηση του περιστατικού αυτού.

Είναι πάγια και αταλάντευτη η θέση του Δ.Σ.Η. να αποδοκιμάζει κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται και σε βάρος οποιουδήποτε και αν στρέφεται. Επισημαίνουμε όμως ότι το συγκεκριμένο συμβάν, πέραν της ποινικής του διάστασης, προσβάλει το δικηγορικό λειτούργημα και πλήττει το θεσμικό ρόλο του συνηγόρου, ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης και ως υπερασπιστή του Συντάγματος και των Νόμων.

Η μέριμνα για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων αξιοπρεπούς άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, ώστε να ασκούν ανεμπόδιστα, με όρους ασφάλειας και με αξιοπρέπεια τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, απολαμβάνοντας τον σεβασμό όλων, αποτελεί απαράβατη αρχή για το Δικηγορικό Σώμα, την οποία θα συνεχίσουμε σθεναρά να υπερασπιζόμαστε.

Τονίζουμε δε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα γίνουν ανεκτά ανάλογα φαινόμενα σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου συμμετέχει στην απονομή της Δικαιοσύνης. Είναι βέβαιο ότι κάθε ενέργεια που έχει σκοπό να τρομοκρατήσει ή να παρεμποδίσει τους συναδέλφους μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα μας βρει απέναντι, καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου προτίθεται να προασπίσει τα μέλη του με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο.

Τέλος, αναμένουμε από τα αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να προβούν άμεσα στις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες, ώστε να αχθεί ο δράστης ενώπιον της Δικαιοσύνης“.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Ηρακλείου

Η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό βίας που έλαβε χώρα την Τρίτη 20.02.2024 σε βάρος συναδέλφου Δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, από εντολέα της.

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο.

Δηλώνουμε ότι το περιστατικό αυτό προσβάλλει βάναυσα τον καίριο ρόλο του Δικηγόρου ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης.

Αναμένουμε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση απόδοση ποινικών ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ