Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Κρήτη: Αποδείξεις και σπρέι στην σακούλα μαζί με το κεφάλι που βρέθηκε σε εργοστάσιο – Στο Ρέθυμνο στρέφονται οι έρευνες – ΦΩΤΟ

Τον πέρασαν για... κούκλα - Σε κατάσταση σοκ οι εργαζόμενοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κρήτη: Αποδείξεις και σπρέι στην σακούλα μαζί με το κεφάλι που βρέθηκε σε εργοστάσιο – Στο Ρέθυμνο στρέφονται οι έρευνες – ΦΩΤΟ Zarpanews.gr

Εντείνονται οι έρευνες για την εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος με θύμα έναν άνδρα Ασιατικής καταγωγής, του οποίου βρέθηκε αρχικά το κεφάλι σε εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά.

Οι αρχές έχουν καταλήξει στο ότι το αποτρόπαιο έγκλημα τελέστηκε στο Ρέθυμνο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr μέσα στην ίδια σακούλα με το κεφάλι, βρέθηκαν αποδείξεις και άδεια μπουκάλια σπρέι που συνδέονται με την συγκεκριμένη περιοχή.

Ως προς τον χρόνο τέλεσης αν και αρχικά εκτιμήθηκε ότι μπορεί να είναι και ένα δεκαήμερο πριν, το πιθανότερο είναι να μην ξεπερνά τις 5-7 μέρες όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση και με βάση αυτό, από μεριάς ΔΕΔΙΣΑ γίνεται προσπάθεια να ιχνηλατηθεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο βρήκαν και άλλα μέρη του σώματος. Αυτή τη φορά εντοπίστηκε το ισχίο μαζί με ένα τμήμα της μέσης του άτυχου άνδρα.

βρέθηκε ανθρώπινο κεφάλι σε εργοστάσιο

Zarpanews.gr

Τεμαχισμένος ναι, εξαφανισμένος όχι

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν στρέψει τις έρευνές τους στην ινδική κοινότητα του Ρεθύμνου, η οποία αριθμεί περίπου 800 μέλη που απασχολούνται σε αγροτικό τομέα και σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος ενώ έχουν έρθει σε επαφή και με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν προσλάβει προσωπικό από τρίτες χώρες (Μπαγκλαντές, Πακιστάν) χωρίς όμως να έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποια εξαφάνιση. Ακόμα πιο δύσκολη πάντως θα κάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης, η πιθανότητα ο νεκρός να μην είχε νόμιμα έγγραφα στην Ελλάδα.

Πάντως θεωρείται δεδομένο ότι δράστης και θύμα γνωρίζονταν και ότι το έγκλημα αφορά μεταξύ τους διαφορά, ενώ το εργαλείο που θα υποδείξει ο ιατροδικαστής ότι πιθανόν χρησιμοποιήθηκε για τον τεμαχισμό του νεκρού, είναι ένα στοιχείο που θα βοηθήσει τις έρευνες.

Τον πέρασαν για… κούκλα – Σε κατάσταση σοκ οι εργαζόμενοι

Στο μεταξύ σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι τρεις εργαζόμενοι που βρήκαν το αποκομμένο κεφάλι, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή, Κώστα Πατεράκη. Μάλιστα, αρχικά, βλέποντας το μάτι, ο εργαζόμενος σκέφτηκε ότι επρόκειτο για κούκλα, καθώς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι κάποιος είχε αποκόψει και πετάξει σε κάδο ένα ανθρώπινο κεφάλι ενώ από τα μακριά μαλλιά αρχικά υπέθεσαν ότι επρόκειτο για γυναίκα.

Λίγο μετά, εντοπίστηκαν και τα κομμένα πόδια του άτυχου Ασιάτη, από το γόνατο και κάτω αλλά και σακούλες με εσωτερικά του όργανα. Ωστόσο, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα τα χέρια, γεγονός που δυσχεραίνει την ταυτοποίηση του νεκρού, καθώς δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα. Πάντως οι ίδιοι εργαζόμενοι ανέφεραν πως λίγο νωρίτερα είχαν περάσει από τον ιμάντα σακούλες κλειστές που ανέδυαν έντονη δυσοσμία οπότε πιθανότητα τα χέρια να έχουν καταλήξει ήδη στον ΧΥΤΥ.

Σημειώνεται ότι εάν τα χέρια ή άλλα μέλη του σώματος απορρίφθηκαν σε πράσινο κάδο, τότε θα κατέληξαν όχι στα Χανιά αλλά στο εργοαστάσιο του Αμαρίου.

“Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Κατά καιρούς έχουν βρεθεί επικίνδυνα υλικά αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά και αυτοί οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι. Αυτοί οι άνθρωποι πασχίζουν κάθε μέρα και παλεύουν για να κρατούν την πόλη καθαρή και να ανακτούμε υλικά από την ανακύκλωση”, τόνισε ο κ. Πατεράκης, μιλώντας στο ZARPA RADIO 89,6 και στον Δημήτρη Παππά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ