Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023

Κρήτη: Εξάμηνη αναστολή στις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

Από την εξάμηνη αναστολή, η διάρκεια ισχύος της οποίας ορίζεται με ημερομηνία έναρξης την 15η Οκτωβρίου 2022, εξαιρούνται οι απαιτήσεις για διατροφή. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κρήτη: Εξάμηνη αναστολή στις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες eurokinissi

Αναστέλλεται για έξι μήνες, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας τους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και νομικές οντότητες, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου σε περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα, δημοσιεύτηκε η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με θέμα τη χορήγηση αναστολής της διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας σε πληγέντες από τις πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου 2022 σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και Σητείας, στο πλαίσιο του άρθρου 53 του ν. 4797/2021 (Α’ 66). (ΦΕΚ Β’ 6145/05.12.2022).

Όπως μετέδωσε η neariti.gr, η αναστολή περιλαμβάνει τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων. Κατά τη διάρκεια αυτού του εξαμήνου, αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Κρήτη πλημμύρες

eurokinissi

Δικαιούχοι του μέτρου είναι όσοι έχουν την κατοικία ή την επαγγελματική εγκατάσταση εντός των διοικητικών ορίων των περιοχών που έχουν οριοθετηθεί με την απόφαση 358192/Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε/Α325/2022 (Β’ 5942/21.11.2022), και εφόσον έχουν υποστεί ζημιές, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο των Δήμων της οριοθετημένης περιοχής για ζημιές των κατοικιών ή της Περιφέρειας Κρήτης για τις ζημιές των επιχειρήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρμόδιος Υφυπουργός για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρει σχετικά: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει, σταθερά, να εφαρμόζει το σχέδιο που έχει εξαγγείλει για τη στήριξη των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου στην Κρήτη.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, προβλέπεται η αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Κρήτη, στις περιοχές που έχουν οριοθετηθεί βάσει της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 5942/21.11.2022).

Ευχαριστίες στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς την υλοποίηση του συνόλου των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές».

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, το ιδιαίτερα έντονο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός άτυχου άνδρα και εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ