Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Κρήτη: Καθηγητής φροντιστηρίου καταγγέλλεται για ανήθικες προτάσεις σε 15χρονη

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία βρίσκεται πλέον στα χέρια των εισαγγελικών αρχών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κρήτη: Καθηγητής φροντιστηρίου καταγγέλλεται για ανήθικες προτάσεις σε 15χρονη Unsplash

Κρήτη καθηγητής: Στο «κάδρο» των ερευνών της ΕΛΑΣ και της Δικαιοσύνης στην Κρήτη έχει τεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα καθηγητής φροντιστηρίου μετά από καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του από πρώην μαθήτριες για ασελγείς χειρονομίες και πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η καταγγελλόμενη υπόθεση, κατά πληροφορίες, έφθασε στις Αρχές ουσιαστικά από τη μικρότερη σε ηλικία μαθήτρια (ανήλικη και σήμερα), η οποία φέρεται να εμπιστεύθηκε σε οικείο της πρόσωπο καταστάσεις και συμπεριφορές που κινητοποίησαν αμέσως την οικογένεια της.

Πλέον η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης. Πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο καθηγητής, ο οποίος είναι παντρεμένος με οικογένεια, αρνείται τα όσα του αποδίδονται.

Κρήτη καθηγητής

freepik

Διερευνώνται και άλλες δύο περιπτώσεις

Σύμφωνα με το creta24.gr, η καταγγελία έγινε στα τέλη Μαΐου και σύμφωνα με όσα υποστήριξε η 17χρονη, ο 41χρονος καθηγητής της σε φροντιστήριο προέβη σε προτάσεις και χειρονομίες σεξουαλικού περιεχομένου.Έκτοτε προέκυψαν άλλες δύο περιπτώσεις που ερευνώνται. Από τις συνολικά τρεις περιπτώσεις κοριτσιών που ερευνώνται, στη διάθεση των αρχών είναι δύο καταθέσεις μαθητριών και κατάθεση μητέρας μαθήτριάς του, η οποία σήμερα είναι ενήλικη και βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η καταγγελία φορά πράξεις που έγιναν την χρονική περίοδο 2018-2019, οπότε ο καθηγητής παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα στην 17χρονη στον χώρο του φροντιστηρίου και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία βρίσκεται πλέον στα χέρια των εισαγγελικών αρχών.

Κύκλοι της υπεράσπισης του καταγγελλόμενου υποστηρίζουν ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρώτη καταγγελία, ο άνδρας έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών και με αναλυτικό, πολυσέλιδο, υπόμνημά του επιχειρείται να απαντηθούν οι καταγγελίες και σε νομικό επίπεδο. Όσο για την ουσία των καταγγελιών, υποστηρίζεται ότι οι καταγγελίες είναι κατευθυνόμενες.

Κρήτη καθηγητής

Freepik

Η υπεράσπιση εκφράζει την ικανοποίηση της που η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λασιθίου δεν ενέδωσε στις κοινωνικές πιέσεις και έδωσε στον καταγγελλόμενο τη δικονομική δυνατότητα να ασκήσει το σύνολο των ένδικων δικαιωμάτων του, ενώ δεν προέβη σε συλλήψεις εντυπωσιασμού, συνεκτιμώντας και αξιολογώντας βασικές παραμέτρους της δικογραφίας, της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και της στάσης που επέδειξε από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ