Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023

Κρήτη: Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για την επίθεση στον γιατρό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών

Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου την Τετάρτη, με απόφαση του διοικητή της 7ης ΥΠΕ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κρήτη: Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για την επίθεση στον γιατρό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών Eurokinissi

Στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς προχώρησε η 7η ΥΠΕ για το θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, το οποίο είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό ενός γιατρού, από τον συνοδό ασθενούς με πρόβλημα σακχάρου.

Όπως μετέδωσε η neakriti.gr, η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου την Τετάρτη, με απόφαση του διοικητή, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες. Στη μηνυτήρια αναφορά της 7ης Υ.Π.Ε περιλαμβάνεται η αναφορά του Κέντρου Υγείας Μοιρών για τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε ο γιατρός.

Σημειώνεται ότι το θλιβερό περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Δημήτρης Αγαπίου με ανάρτησή του στο Facebook το είχε προαναγγείλει από χθες, υποστηρίζοντας την διαφύλαξη και προστασία των χώρων υγείας, αλλά κυρίως τον σεβασμό προς όλες και όλος τους ευρισκόμενους στις μονάδες υγείας.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, οι πρωταγωνιστές του περιστατικού ήταν δύο άτομα νεαρής ηλικίας με τον έναν από τους δύο να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το σάκχαρο του και η κατάσταση του ήταν τέτοια που ο γιατρός εκτίμησε ότι θα έπρεπε να παραμείνει, όπως αναφέρθηκε, κρίνοντας ότι έπρεπε να ρυθμιστεί το ζάχαρό του, ώστε να μην θέσει την ζωή του σε κίνδυνο, πριν φύγει από το Κέντρο Υγείας.

ενδοοικογενειακή βία

pixabay

Περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών: Ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

«Η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης καταδικάζει απερίφραστα την επιθετική συμπεριφορά και πράξη από Πολίτη προς Ιατρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, ο οποίος βρισκόταν σε ώρα εφημερίας, ως απαράδεκτες ενέργειες και σε κάθε περίπτωση μη αποδεκτές.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι Υγειονομικοί μας συντάσσονται στο πλευρό του Ιατρού μας. Η Διοίκηση θα ασκήσει και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια».

Απόπειρα αυτοκτονίας μαθήτριας

EUROKINISSI

Ανάρτηση του υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αγαπίου

«Αναγνώριση και εκτίμηση προς τους Γιατρούς, Νοσηλευτές και όλους τους Υγειονομικούς μας, ευαισθησία στις ανάγκες των ασθενών μας, διαφύλαξη και προστασία των χώρων Υγείας, αλλά κυρίως ΣΕΒΑΣΜΌΣ προς όλες και όλους τους ευρισκόμενους στις μονάδες Υγείας μας είναι στοιχειώδεις κανόνες, στοιχεία συμπεριφοράς αδιαπραγμάτευτα για όλους εμάς.

Η ΥΠΕ Κρήτης επιδιώκει και θα διαφυλάξει τα προαναφερόμενα και θα προτάξει όλα τα νόμιμα μέσα, μέχρι τέλους, έως ότου τα εμπεδώσει και ο τελευταίος ενστερνιστής απολίτιστων τακτικών.

Μετά το εξιτήριο που πήρε από το Νοσοκομείο ο Γιατρός μας, μπορώ να του ευχηθώ περαστικά και εύκολη ανάρρωση αγαπητέ συνάδελφε».

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ