Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Κρούσματα κορωνοϊού: Συναγερμός για 17 κρούσματα στη Μύκονο και 32 σε γηροκομεία της Βόρειας Ελλάδας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κρούσματα κορωνοϊού: Συναγερμός για 17 κρούσματα στη Μύκονο και 32 σε γηροκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Ανησυχία για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα προκάλεσε εκ νέου η ανακοίνωση των 269 κρουσμάτων στην χώρα μας που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκτός από την Αττική με 98 και την Θεσσαλονίκη με 70 κρούσματα, προβληματισμό έχει προκαλέσει και η εικόνα ότι 17 κρούσματα καταγράφηκαν στη Μύκονο και 32 σε γηροκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα στη Μύκονο κατεγράφησαν 9 κρούσματα στο νησί και 8 μέσα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο από τις πτήσεις εξωτερικού. Ειδικά τα κρούσματα από το αεροδρόμιο αποτελούν περίπου το 20% του συνολικού αριθμού όσων καταγράφηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Όσο για τα γηροκομεία από την πρώτη στιγμή αποτελούν ειδική πηγή ανησυχίας για τους ειδικούς δεδομένου ότι είναι κλειστή δομή που μπορεί εύκολα να εξελίχθεί σε εστία υπερμετάδοσης με πιο πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Η γεωγραφική κατανομή των 269 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη έχει ως εξής:

– 39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, – 10 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, – 98 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, – 70 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, – 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, – 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων, – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου, – 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας, – 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, – 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα, – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας, – 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, – 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, – 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων, – 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, – 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας, – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας, – 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας, – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας, – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας, – 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής, – 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ