Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Κτηματολόγιο: Διευκρινίσεις για την νέα προθεσμία διόρθωσης αρχικών εγγραφών – Ποιες περιοχές αφορά

Μετά την παράταση των προθεσμιών έως το τέλος 2022, δόθηκαν από το Ελληνικό Κτηματολόγιο αναλυτικές οδηγίες για τα ακίνητα στα οποία μπορεί να γίνει αλλαγή των εγγραφών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κτηματολόγιο: Διευκρινίσεις για την νέα προθεσμία διόρθωσης αρχικών εγγραφών – Ποιες περιοχές αφορά eurokinissi

Όλες τις περιοχές που υπάγονται στην ευνοϊκή ρύθμιση, όπου βάσει πρόσφατου νόμου παρατείνεται η προθεσμία διόρθωσης αρχικών εγγραφών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, εξειδικεύει με έγγραφό του το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Με αφορμή και ερωτήματα που υποβλήθηκαν για το πεδίο ισχύος της νέας καταληκτικής ημερομηνίας, στο έγγραφό του διευκρινίζει τι ισχύει για περιοχές Παλαιών Προγραµµάτων Κτηµατογράφησης και τι προβλέπεται για τις περιοχές Νέων Προγραµµάτων Κτηµατογράφησης. Κτηματολόγιο: Διευκρινίσεις για την νέα προθεσμία

Παράλληλα, περιγράφονται και τα όσα προβλέπονται για μεμονωμένες περιπτώσεις περιοχών παλαιών προγραμμάτων, για τις οποίες η καταχώριση πρώτων εγγραφών δεν είχε γίνει μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου του 2019 και εξακολουθούν να τελούν υπό κτηματογράφηση. Για αυτές, η προθεσµία διόρθωσης των αρχικών εγγραφών, ορίζεται σε ορίζοντα οκταετίας από την έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου.

Το έγγραφο κοινοποίησε σε όλους τους ενδιαφερόμενους ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).

Αναλυτικά το έγγραφο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ