Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Κύκλωμα εκβιαστών από δημοτικούς υπαλλήλους: “1.000 σήμερα και 1.200 τέλος του μήνα” – Αποκαλυπτικοί διάλογοι με καταστηματάρχες – ΒΙΝΤΕΟ

Η λεία από την εγκληματική τους δραστηριότητα αγγίζει τις 700.000 ευρώ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύκλωμα εκβιαστών από δημοτικούς υπαλλήλους: “1.000 σήμερα και 1.200 τέλος του μήνα” – Αποκαλυπτικοί διάλογοι με καταστηματάρχες – ΒΙΝΤΕΟ astynomiagr

Τους 14 έχουν φτάσει οι συλληφθέντες για το κύκλωμα δημοτικών υπαλλήλων που εκβίαζε καταστηματάρχες.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι που μαζί με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιούν ελέγχους και -αν το έκαναν- να μην βεβαιώνουν πρόστιμα για τις παραβάσεις που θα έβρισκαν, έχουν ήδη τεθεί σε αργία.

Η λεία από την εγκληματική τους δραστηριότητα αγγίζει τις 700.000 ευρώ.

Κύκλωμα δημοτικών υπαλλήλων εκβίαζε καταστηματάρχες: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται διάλογοι του κυκλώματος με κάποιον ενοχλημένο ιδιοκτήτη καταστήματος που παρότι πλήρωνε στο κύκλωμα οι έλεγχοι συνεχίζονταν και μόλις είχε ενημερωθεί ότι θα του αφαιρούσαν όλα τα τραπεζοκαθίσματα.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, αναφέρει στο χαρακτηριστικό μήνυμα που τους έστειλε: «Θεωρώ το να δίνουμε 12.000 και πέρυσι 16.000 ευρώ και να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση δεν είναι ότι καλύτερο. Η προστασία ποια είναι δηλαδή, να μας κλείσουν δυο μέρες και να τραβήξουμε εμείς σφραγίδα, αυτή είναι η προστασία και να δίνουμε αυτά τα χρήματα».

Σε άλλο διάλογο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, η υπάλληλος παίρνει τηλέφωνο καταστηματάρχη για να του ζητήσει τα χρήματα που πρέπει να δώσει στο κύκλωμα.

Κατηγορούμενη: Μου τα έχεις αφήσει; Καταστηματάρχης: Για ποια μιλάμε τώρα; Θύμισε μου. Κατηγορούμενη: Ε, 1.000, εε στην….. 22 του μηνός έχουμε. Καταστηματάρχης: 22 ή 25 είπαμε; Κατηγορούμενη: 22. Καταστηματάρχης: 25 είπαμε για το, τη δημοτική, ε; Κατηγορούμενη: 22 είπαμε να μου δώσεις τα πρώτα. Περίμενε να σου πω και τις ημερομηνίες γιατί τα έχω συμπληρώσει δεν κάνω λάθος. Τα ‘γραφα την ώρα που μου τα ‘λεγες. Λοιπόν, 22, 22 που είναι σήμερα και 29 τα υπόλοιπα. 22 του μηνός 1.000, 29 του μηνός 1.250 ευρώ. Και μετά το Πάσχα. Καταστηματάρχης: Τα 1.000 για το Υγειονομικό είναι αυτά; Α όχι όχι τα σπάσαμε σε δύο. Κατηγορούμενη: Όχι όχι Καταστηματάρχης: Ναι εντάξει εντάξει. 1.000 σήμερα και 1.200 τέλος του μήνα. Κατηγορούμενη: Εντάξει, 29 τη Δευτέρα. Καταστηματάρχης: Εντάξει εντάξει. Ωραία θα στα αφήσω Κατηγορούμενη: Ωραία, οπότε άφησέ τα μου και στείλε μου ένα μήνυμα ότι τα άφησες, για να στείλω τον ….

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ