Σάββατο 03 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: Πιθανό συσχετισμό της εξαφάνισης της κόρης του “αρχηγού” με την δραστηριότητά του εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Οι Αρχές εξετάζουν την σχέση ανάμεσα στην εξαφάνιση της κόρης του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος, με τις δραστηριότητές του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: Πιθανό συσχετισμό της εξαφάνισης της κόρης του “αρχηγού” με την δραστηριότητά του εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ EUROKINISSI

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων που εξέδιδε και προμήθευε με πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια σκληρούς ποινικούς, ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι Αρχές εξετάζουν την σχέση ανάμεσα στην εξαφάνιση της κόρης του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος, με τις δραστηριότητές του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το 2017, ο 60χρονος πλέον ιδιώτης, είχε γνωστοποιήσει, και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, την εξαφάνιση της 17χρονης τότε κόρης του.

Τα ίχνη της κοπέλας χάθηκαν, ενώ μέχρι και σήμερα θεωρείται αγνοούμενη.

Όπως είχε κοινοποιήσει τότε ο κατηγορούμενος, η 17χρονη είχε πέσει θύμα ύποπτων κυκλωμάτων που σχετίζονται με εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Οι Αρχές πλέον, και μετά από τις αποκαλύψεις για την δράση του, εξετάζουν πιθανή συσχέτιση της εξαφάνισης της 17χρονης με τις δραστηριότητες του πατέρα της.

Σημειώνεται ότι και ο γιος του 60χρονου είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ακίνητα 48 εμπλεκομένων

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, στη δέσμευση ολόκληρης της κινητής και ακίνητης περιουσίας, δηλαδή μετρητά και ακίνητα, 48 φερόμενων ως εμπλεκομένων στο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, προχώρησε ήδη η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με εντολή  του επικεφαλής της Χαρ. Βουρλιώτη. Βουρλιώτης

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ έδωσε εντολή να κατασχεθούν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, που σε πολλές περιπτώσεις είναι αξίας πολλών χρημάτων, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτουν.

Η έρευνα όμως θα προχωρήσει και στους οικείους τους καθώς λειτουργούσαν πολλές επιχειρήσεις με «μπροστινούς». Υπό έλεγχο θα τεθούν και τα πρόσωπα που πήραν τα πλαστά χαρτιά και προφανώς είχαν οφέλη από τις δραστηριότητες τους με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ