Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Κύκλωμα ναρκωτικών στην Πάτρα: Οι διακινητές κρέμασαν ανάποδα μαθητή

Τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος απειλούσαν τους ανήλικους μαθητές για να κερδίσουν τον "σεβασμό" τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύκλωμα ναρκωτικών στην Πάτρα: Οι διακινητές κρέμασαν ανάποδα μαθητή tempo24.gr

Νέες πληροφορίες βγήκαν στη δημοσιότητα για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας αλλά και για τις μεθόδους εκφοβισμού που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για να μετατρέψουν τους μαθητές σε “βαποράκια”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, οι διακινητές το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει ο φόβος των μαθητών. Μάλιστα, πολλές ήταν οι περιπτώσεις ανηλίκων που μη μπορώντας να διαχειριστούν την πίεση των διακινητών, έφευγαν από την πόλη για να γλιτώσουν.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 16χρονου κοριτσιού, ο πατέρας της οποίας αντιλήφθηκε ότι η κόρη του είχε μπλέξει κάπου και αμέσως ανέλαβε δράση. Έτσι, πήρε την απόφαση να τη «διώξει» από την πόλη, απομακρύνοντάς την από οποιαδήποτε επαφή με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ένας ακόμα νεαρός, υπό το καθεστώς τρομοκρατίας, πήρε την απόφαση να φύγει μακριά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δυο εκ των τεσσάρων ηγετικών στελεχών -που πλέον έχουν προφυλακιστεί- προσπάθησαν να βρουν τους ανήλικους ανήλικους μαθητές που ξέφυγαν από το κύκλωμα. Μάλιστα, ταξίδεψαν στην περιοχή όπου είχε καταφύγει 19χρονος με τον οποίο είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς και τον εξανάγκασαν σε επιστροφή. Εν τέλει, συνελήφθη στην ευρεία επιχείρηση της 26ης Απριλίου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επικαλούμενος πως και ο ίδιος είναι θύμα.

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρα: Κρέμασαν ανάποδα μαθητή για να τον εκφοβίσουν

Κατά την εξάρθρωση του κυκλώματος από τις αστυνομικές αρχές, αποκαλύφθηκε η ακριβής δράση των διακινητών αναφορικά με την εκμετάλλευση των μαθητών.

Τα αρχηγικά μέλη, φαίνεται πως επέβαλαν με τη μορφή βίας και απειλών την αφοσίωση των μαθητών. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με μαρτυρία, οι διακινητές για να εκφοβίσουν μαθητή, φέρεται να τον κρέμασαν ανάποδα.

Σε μία ακόμα περίπτωση, φέρεται πως προσέγγισαν μαθητή με την δικαιολογία ότι τους χρωστά 200 ευρώ ενώ δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Όταν ο ανήλικος έδειξε την απορία του, εκείνοι του απάντησαν: «Μου χρωστάς θα σε τσακίσω στο ξύλο πήγαινε ‘’αυτό’’ (ναρκωτικά) εκεί, για να κλείσει το χρέος». 

Σε άλλες περιπτώσεις και σύμφωνα με δικηγόρο ενός 14χρονου μαθητή και διακινητή ναρκωτικών, ο 20χρονος “εγκέφαλος” του κυκλώματος, φέρεται να του είπε: «Κάποια στιγμή, του είχε επιδείξει μαχαίρι, ρωτώντας τον: ‘’Εάν θα κάνω μια ληστεία, θα έρθεις μαζί μου; Θα συμμετέχεις ή θα προτιμήσεις να το πληρώσεις με τη ζωή σου;’’.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ