Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Έρχεται αύξηση, θα φτάσει έως τα 2.500 ευρώ” δήλωσε ο Πρωθυπουργός για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – ΒΙΝΤΕΟ

«Και πάλι, όμως, όλα αυτά δεν αρκούν, γιατί ξέρετε καλά ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο η φοιτητική στέγη, αλλά συνολικά η νεανική στέγη», τόνισε ο Πρωθυπουργός στη συνδιάσκεψη της ΔΑΠ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κυριάκος Μητσοτάκης: “Έρχεται αύξηση, θα φτάσει έως τα 2.500 ευρώ” δήλωσε ο Πρωθυπουργός για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Για αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνδιάσκεψη της ΔΑΠ. Το ποσό θα φτάνει έως και τις 2.500 ευρώ.  

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός η διαδικασία της αύξησης έχει ήδη δρομολογηθεί και έχει συμφωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό. «Σε πρώτη φάση έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το στεγαστικό επίδομα, φτάνοντας ως τα 2.500 ευρώ. Θέλω να θυμίσω ότι ήδη εμείς ήμασταν αυτοί που το αυξήσαμε στα 2.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση της συγκατοίκησης. Και αυτό είναι μια σημαντική ανάσα για τους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους»

Συνεχίζοντας στα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την μόνιμη κατοικία τους ανέφερε ότι η αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος δεν αρκεί. Μίλησε για αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών φοιτητικών εστιών αλλά και δημιουργία νέων. «Γνωρίζω την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες, δεν είναι καλή και πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις για να τις αναβαθμίσουμε. Έχουμε ήδη, όμως, δρομολογήσει την κατασκευή πέντε νέων φοιτητικών εστιών που θα στεγάσουν σχεδόν 10.000 σπουδαστές σε ολόκληρη τη χώρα. Γιατί θέλουμε να είναι μέρος της πανεπιστημιακής σας εμπειρίας και η παραμονή σας σε μία σύγχρονη, καθαρή, όμορφη, καλαίσθητη φοιτητική εστία».

Μιλώντας γενικά για το στεγαστικό πρόβλημα ειδικά στους νέους ανέφερε «Και πάλι, όμως, όλα αυτά δεν αρκούν, γιατί ξέρετε καλά ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο η φοιτητική στέγη, αλλά συνολικά η νεανική στέγη. Εκείνη που θα μπορέσει να σας απελευθερώσει από την οικογενειακή εστία, φιλοξενώντας τη δική σας προσωπική πορεία, όταν θα έχετε τελειώσει πια το πανεπιστήμιο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ