Σάββατο 25 Μαϊου 2024

ΚΥΣΕΑ: Αποστρατεύεται ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Δημήτρης Χούπης

Η απόφαση της διαδοχής του κ. Χούπη επιφέρει δύο αποστρατείες: του Αρχηγού του ΓΕΑ Θεμιστοκλή Μπουρολιά, αλλά και του Α/ΓΕΣ Άγγελου Χουδελούδη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΚΥΣΕΑ: Αποστρατεύεται ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Δημήτρης Χούπης (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Μετά από τη θητεία 4 ετών, ο Κωνσταντίνος Φλώρος αποστρατεύεται από τη θέση του αρχηγού του Α/ΓΕΕΘΑ, ενώ διάδοχος του ορίστηκε ο επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Δημήτρης Χούπης.

Με καταγωγή από τις Σέρρες, ο κ. Χούπης είναι απόφοιτος της τάξης του ’87, ενώ νυν αρχηγοί είναι 3 και 4 χρόνια μεγαλύτεροι.

Αρχηγός ΓΕΣ επιλέχθηκε ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, Αρχηγός ΓΕΝ ο Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας και Αρχηγός ΓΕΑ ο Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Η απόφαση της διαδοχής του κ. Χούπη επιφέρει δύο αποστρατείες: του Αρχηγού του ΓΕΑ Θεμιστοκλή Μπουρολιά, αλλά και του Α/ΓΕΣ Άγγελου Χουδελούδη.

Πολύ πιθανό είναι να ακολουθήσει και ο Α/ΓΕΝ Γιάννης Δρυμούσης. Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, οι κ. Χουδελούδης και Δρυμούσης θα έχουν υπηρετήσει έναν χρόνο στα πόστα τους.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Χούπης

Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης γεννήθηκε το 1965 στα Νέα Κερδύλλια Σερρών. Εισήχθη το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1987 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Διαβιβάσεων. Ως τεταρτοετής Εύελπις (1986-1987) διετέλεσε Αρχηγός Αρχιλοχίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

ΚΥΣΕΑ

army.gr

Ως Ανώτατος Αξιωματικός (Ταξίαρχος) προήχθη το έτος 2016 τοποθετήθηκε ως Δντης της Δνσεως Οπλιτών Θητείας του ΓΕΣ (2016-2017), Διοικητής Ταξιαρχίας της 80 ΑΔΤΕ (Κως) (2017-2018), Υποδιοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (2018-2019) μέχρι και της προαγωγής του σε Υποστράτηγο. Το έτος 2019 προήχθη σε Υποστράτηγο και τοποθετήθηκε ως Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, το 2020 ως Διοικητής Μεραρχίας της 95 ΑΔΤΕ(Διαγοριδών) και το 2021 ως Διευθυντής Ε’ Κλάδου (Στρατιωτικών Πληροφοριών – Ασφαλείας) του ΓΕΕΘΑ.

Στις 09 Μαρτίου 2022 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της ΑΣΔΕΝ.

Στις 17 Ιανουαρίου 2023, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις καθώς και με τις πτέρυγες Αλεξιπτωτιστών 5 χωρών του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ