Σάββατο 25 Μαϊου 2024

ΚΥΣΕΑ για Ουκρανία: Σχέδιο για τους Έλληνες ομογενείς – Τι θα γίνει με το φυσικό αέριο – BINTEO

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΚΥΣΕΑ για Ουκρανία: Σχέδιο για τους Έλληνες ομογενείς – Τι θα γίνει με το φυσικό αέριο – BINTEO Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

ΚΥΣΕΑ για Ουκρανία: Με φόντο τις καταιγιστικές εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση του Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αποσχιθεισών περιοχών όπως έγραψε το dikastiko.gr συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ανάλυση της κατάστασης μετά τις χθεσινές ανησυχητικές εξελίξεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην ΕΕ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

ΚΥΣΕΑ για Ουκρανία: Σχέδιο για τους Έλληνες ομογενείς – Τι θα γίνει με το φυσικό αέριο

Σχετικά με τους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς μας στην Ουκρανία, οι ελληνικές αρχές στο Κίεβο και τη Μαριούπολη βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν την οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί.

Τέλος, όσον αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου, εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της χώρας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο υπουργός κλιματικής κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ καθησυχαστικός εμφανίστηκε νωρίτερα σήμερα με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία στο ζήτημα της επάρκειας φυσικού αερίου στην χώρα μας

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ