Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025

Κυβερνητικά στελέχη: Μέσα σε λίγες ώρες ο κ. Δούκας αναίρεσε τον εαυτό του

«Αυτό που απομένει είναι να ξεμπλέξει τις σκέψεις του, που μπορεί να έχει σημασία για τον ίδιο αλλά δεν απασχολεί την κοινωνία».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κυβερνητικά στελέχη: Μέσα σε λίγες ώρες ο κ. Δούκας αναίρεσε τον εαυτό του EUROKINISSI

Με αφορμή τη νέα δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνης μετά τις εξελίξεις για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κυβερνητικά στελέχη τόνισαν ότι μέσα σε λίγες ώρες, ο κ. Δούκας αναίρεσε τον εαυτό του.

«Χθες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωνε ότι, με βάση την τροπολογία που ψηφίσθηκε στη βουλή, η ευθύνη της φροντίδας του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και του περιβάλλοντος χώρου ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση. Διατύπωνε, μάλιστα, ειρωνικά την ευχή για “καλή τύχη”, την οποία, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, θα έπρεπε να την απευθύνει στους δημότες της πρωτεύουσας και σε όσους κυκλοφορούν στην πόλη από την ημέρα της εκλογής του και μετά. Σήμερα ο κ. Δούκας ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια για το ζήτημα της αρμοδιότητας, λέγοντας τα ακριβώς αντίθετα από όσα έλεγε χθες» σημείωσαν.

Υπογράμμισαν ότι μέσα σε χρόνο-ρεκόρ ο κ. Δούκας υποστήριξε μία θέση και την αντίθετή της.

«Αυτό που απομένει είναι να ξεμπλέξει τις σκέψεις του, που μπορεί να έχει σημασία για τον ίδιο αλλά δεν απασχολεί την κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη την απροθυμία του δημάρχου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν πρόκειται να επιτρέψει την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση του μνημείου, πράττοντας ό,τι απαιτείται για αυτό» ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ