Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Λακωνία: Λεηλατούσαν εργοστάσια και κτήματα

Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 54.000 ευρώ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λακωνία: Λεηλατούσαν εργοστάσια και κτήματα

Τουλάχιστον δέκα διαρρήξεις είχε διαπράξει τον τελευταίο μήνα στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας μιας σπείρα τριών «κυνηγών» χαλκού που εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Ασφαλείας Σπάρτης, ωστόσο η δράση της πρέπει να κρατάει από το 2017, όταν είχε κλαπεί ένα κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε στο σπίτι ενός από αυτούς!

Η 11η διάρρηξη που έκαναν οι τρεις Έλληνες ηλικίας 21, 28 και 41 χρόνων σε ένα εργοστάσιο στην Σπάρτη με σκοπό να ξηλώσουν τα καλώδια χαλκού, οδήγησε στην σύλληψή τους καθώς έγιναν αντιληπτοί και τους εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που βρήκαν στην κατοχή τους και τα διαρρηκτικά εργαλεία τους. Λακωνία: Λεηλατούσαν εργοστάσια και κτήματα

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι από τις 20 Ιουλίου είχαν δέκα κλοπές σε εργοστάσια, αγροκτήματα, αποθήκες, ένα εργοτάξιο, ένα θερμοκήπιο και ένα αντλιοστάσιο αγροκτημάτων, από τα οποία είχαν αρπάξει καλώδια χαλκού, τμήματα αλουμινίου ηλεκτρικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 54.000 ευρώ.

Όμως, στο σπίτι του 28χρονου βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2017 στην Ασφάλειας Σπάρτης, γι’ αυτό η έρευνα συνεχίζεται καθώς θεωρείται σίγουρο ότι οι δράστες είχαν διαπράξει πλήθος κλοπές στο διάστημα που μεσολάβησε. Στο μεταξύ, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης που άσκησε σε βάρος τους διώξεις για διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα κατά περίπτωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ