Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Λαμία: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει – Επέβαιναν μητέρα με τα 2 ανήλικα παιδιά της – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Το αυτοκίνητο άρχισε να βγάζει καπνούς, μέσα σε λίγα λεπτά τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λαμία: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει – Επέβαιναν μητέρα με τα 2 ανήλικα παιδιά της – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ lamiareport.gr

Φωτιά σε αυτοκίνητο στη Λαμία, το απόγευμα της Πέμπτης, στο οποίο επέβαιναν μια μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Πριν τη διασταύρωση με το Μαρτίνο στο ρεύμα προς Λαμία, το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, άρχισε να βγάζει καπνούς και μέσα σε λίγα λεπτά τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ευτυχώς οι τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου πρόλαβαν και το εγκατέλειψαν εγκαίρως και δεν κινδύνευσε η ζωή τους.

Φωτιά σε αυτοκίνητο: Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς

Διερχόμενος οδηγός σταμάτησε να βοηθήσει, έσβησε τη μηχανή και ενώ ακόμη το όχημα έβγαζε καπνούς, προσπάθησε να σβήσει την εστία.

Δυστυχώς παρά τη χρήση συνολικά τριών πυροσβεστήρων η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και σε λίγα λεπτά οι φλόγες είχαν τυλίξει το όχημα που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Τι να κάνετε αν δείτε φωτιά στο όχημα σας:

α) Εάν δείτε καπνό ή φλόγα ή μυρωδιά από καμένο λάστιχο ή πλαστικό αντιδράστε αμέσως!

β) Κάντε στην άκρη όσο πιο γρήγορα μπορείτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανάψετε το φλας για να φτάσετε σε ασφαλές σημείο του δρόμου (parking) ή σε κάποιο σταθμό εξυπηρέτησης και σταματήστε αμέσως, σβήνοντας τη μηχανή.

γ) Βγάλτε όλους τους επιβαίνοντες από το αυτοκίνητο. Μην επιστρέφετε στο καιόμενο όχημα για κανένα λόγο.

δ) Απομακρύνετέ τους όλους τουλάχιστον 100 μέτρα απόσταση από το φλεγόμενο όχημα και μακριά από την κυκλοφοριακή κίνηση.

ε) Καλέστε το 199 και ενημερώστε με ακρίβεια για το συμβάν.

Τι πρέπει να κάνετε για την πρόληψη της πυρκαγιάς

  • Ένα καλά συντηρημένο αυτοκίνητο έχει λιγότερες πιθανότητες να πιάσει φωτιά.
  • Εάν πρόκειται να μεταφέρετε μέσα στο χώρο των επιβαινόντων βενζίνη ή μικρές ποσότητες υγραερίου, αυτά θα πρέπει να είναι καλά σφραγισμένα. Φροντίστε να κρατάτε το παράθυρο ανοιχτό για εξαερισμό.
  • Επίσης, να έχετε πάντα υπόψιν ότι τα γκαζάκια και οι φιάλες προπανίου δεν πρέπει να μεταφέρονται ποτέ στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου, όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες.
  • Ποτέ μην παρκάρετε το αυτοκίνητο εκεί που υπάρχουν εύφλεκτα υλικά όπως ξερά χόρτα, που ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με τον ζεστό καταλύτη.
  • Να γνωρίζετε ότι τα επικίνδυνα σημάδια όπως κομμένα ή χαλαρά καλώδια, διαρροές λαδιού ή υγρών καθώς και ηλεκτρομαγνητικά προβλήματα, συμπεριλαμβανόμενης και της περίπτωσης που παρατηρήσετε μια ασφάλεια πόρτας η οποία πέφτει πάνω από μια φορά, ενδέχεται να επιφέρουν την πρόκληση πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ