Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Λαμία: “Πάγωμα” του ΕΦΕΤ στην επαναλειτουργία του εργοστασίου με τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα – “Εμπρησμό” δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας για τη φωτιά

Το ενδεχόμενο του εμπρησμού παραμένει ως πρώτο στη “λίστα” των πιθανών αιτιών που προκάλεσαν την εκδήλωση πυρκαγιάς στο εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λαμία: “Πάγωμα” του ΕΦΕΤ στην επαναλειτουργία του εργοστασίου με τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα – “Εμπρησμό” δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας για τη φωτιά Lamianow.gr

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Λαμίας που παρασκευάζονταν τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα μαθητών Δημοτικού σχολείου, ο ΕΦΕΤ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει πως αναστέλλει την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα:

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία “ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.”.

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία “ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.”.

Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Φωτιά σε εργοστάσιο της Λαμίας: Εμπρησμός ή ατύχημα;

Σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, το ενδεχόμενο του εμπρησμού παραμένει ως πρώτο στη “λίστα” των πιθανών αιτιών καθώς η Πυροσβεστική το βράδυ που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ειδοποιήθηκε αρκετά καθυστερημένα με αποτέλεσμα οι φλόγες να εξαπλωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, πολύ σύντομα οι Αρχές θα βρίσκονται σε θέση να δώσουν απαντήσεις για το πώς και το πότε “ξέσπασε” η πυρκαγιά αλλά και γιατί έκαψε όλη την εγκατάσταση εκτός από τους χώρους της παραγωγικής διαδικασίας. 

Ταυτόχρονα η έρευνα της Πυροσβεστικής αναφέρει πως η πυρκαγιά άρχισε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού που ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο. Μάλιστα οι αξιωματικοί του Σώματος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς το όχημα φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας να είναι αρκετά κολλητά στο κτίριο, λες και κάποιος ήθελε να συνδυάσει το φορτηγό με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ