Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Λάρισα: Νοσηλεύτρια έγκυος είναι διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με κορονοϊό – Είναι ανεμβολίαστη

Ευχές για περαστικά στην έγκυο που βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, έστειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λάρισα: Νοσηλεύτρια έγκυος είναι διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με κορονοϊό – Είναι ανεμβολίαστη EUROKINISSI

Λάρισα: Mια έγκυος γυναίκα 41 ετών, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, μάλιστα είναι νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος στο ίδιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το tirnavospress.gr η γυναίκα διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ δεν είχε κάνει καμία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η γυναίκα βρισκόταν σε άδεια κύησης. Λάρισα

Λάρισα: Η ανάρτηση του διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλεύεται η 41χρονη, κ. Κώστας Μπαργιώγας, σε σχετική ανάρτησή του αναφέρει:

«Μια νέα γυναικά πέθανε, άλλη μια έγκυος χαροπαλεύει στο ΠΓΝΛ μαζί με το έμβρυο επειδή κάνεις δεν βγήκε να ενημερώσει έγκυρα πως το εμβόλιο είναι 100% ασφαλές και πως οι γυναίκες που είναι η σκοπεύουν να μείνουν έγκυες θα έπρεπε να τρομοκρατούνται με τον κίνδυνο να νοσήσουν και όχι με τον φανταστικό κίνδυνο του εμβόλιου. Ούτε ο ΕΟΔΥ ούτε το Υπουργείο ούτε βέβαια οι Ιατρικοί Σύλλογοι σκεφτήκαν πως μια εκστρατεία ενημέρωσης θα μπορούσε να σώσει ζωές…

ΥΓ. Το ότι υπάρχουν γιατροί που λένε ατιμώρητοι ότι τους κατεβεί περιφρονώντας οδηγίες, αποδείξεις, εργασίες τις οποίες προφανώς δεν διαβάζουν η δεν πιστεύουν, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως οι Σύλλογοι μας είναι βάθια νυχτωμένοι».

Μιχάλης Γιαννάκος: Περαστικά στη συνάδελφο μας

Ευχές για περαστικά στην έγκυο που βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, έστειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται μία έγκυος συνάδελφος μας, νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος. Η γυναίκα είναι ανεμβολίαστη, ωστόσο απουσίαζε από τη δουλειά της λόγω άδειας κυήσεως. Της ευχόμαστε περαστικά», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος. Λάρισα

Η Ελληνική Μαιευτική και γυναικολογική εταιρία συνιστά τον εμβολιασμό

Η Ελληνική Μαιευτική και γυναικολογική εταιρία καθότι η κύηση θεωρείται παράγοντας υψηλού κινδύνου νόσησης από SARS-CoV-2:

Συστήνει τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 όλων των εγκύων γυναικών και ειδικά αυτών με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης (όπως ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κ.ά.).

Συνιστά τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 των εγκύων γυναικών με συννοσηρότητες που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου σε περίπτωση λοίμωξης (όπως διαβήτη, καρδιολογικών και αναπνευστικών νοσημάτων και παχυσαρκίας κ.λπ.)

Ο εμβολιασμός συστήνεται κατά τη διάρκεια της κύησης σε όλα τα τρίμηνα.

Αναφορικά με την επιλογή εμβολιαστικού σκευάσματος προτείνεται η χρήση εμβολίωντεχνολογίας m-RNA για την κύηση, καθώς τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα αφορούν κυρίως αυτή την κατηγορία εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2 χωρίς όμως να αποκλείονται και οι άλλοι τύποι εμβολίων.

H χρήση εμβολίων με αδρανοποιημένους ιούς έναντι SARS-CoV-2 δεν αναμένεται να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες στην κύηση παρά την έλλειψη σχετικών δεδομένων

Δεν απαγορεύεται ο εμβολιασμός, με οποιαδήποτε τύπο εμβολίου των γυναικών που θηλάζουν. Ο θηλασμός δεν αποτελεί αντένδειξη για εμβολιασμό της μητέρας έναντι COVID-19 και ενδέχεται να προσφέρει παθητική ανοσοποίηση στο νεογνό.

Συνιστά τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 με οποιαδήποτε τύπο εμβολίου, όλων των γυναικών που είναι σε προσπάθεια εγκυμοσύνης στο άμεσο μέλλον ή βρίσκονται σε διαδικασίες υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Δεν συστήνεται τροποποίηση του προγραμματισμού εγκυμοσύνης με βάση τη χορήγηση οποιουδήποτε από τα εμβόλια έναντι COVID-19, Δεν προτείνεται τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος εάν μεταξύ των δόσεων του εμβολίου η δέκτης ανακαλύψει ότι είναι έγκυος. Δεν συστήνεται διακοπή κύησης λόγω εμβολιασμού. Συστήνεται η ύπαρξη μεσοδιαστήματος 14 ημερών μεταξύ του εμβολιασμού έναντι Covid-19 και των άλλων εμβολίων που πρέπει να χορηγούνται κατά την κύηση, εκτός αν ο άμεσος εμβολιασμός είναι απολύτως αναγκαίος (πχ εμβολιασμός έναντι τετάνου μετά από τραύμα). Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε με τον γυναικολόγο σας !!».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ