Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Λάρισα: Παρίστανε λογιστή και “σήκωσε” 72.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο ατόμων

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνά τις υποθέσεις αναζητώντας τους άγνωστους προς το παρόν δράστες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λάρισα: Παρίστανε λογιστή και “σήκωσε” 72.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο ατόμων freepik

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες πέφτουν στα δίχτυα απατεώνων σε καθημερινή βάση. Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε απάτη σε βάρος δύο ατόμων στη Λάρισα.

Πλουσιότερος κατά τουλάχιστον 72.000 ευρώ είναι ο “Γιώργος”, όπως συστήθηκε ο “υπάλληλος” λογιστικού γραφείου, ένας απατεώνας στην πραγματικότητα που με τη μέθοδο του “ηλεκτρονικού ψαρέματος”, κατάφερε να σηκώσει 65.250 ευρώ από τον λογαριασμό 64χρονου Λαρισαίου επιχειρηματία όπως και επιπλέον 6.900 ευρώ από τον λογαριασμό 34χρονου ιδιώτη, επίσης Λαρισαίου.

Επιβεβαιώνοντας ότι, οι ηλεκτρονικές απάτες βρίσκονται σε έξαρση, με τους απατεώνες να εκμεταλλεύονται ανυποψίαστους πολίτες οι οποίοι στην πραγματικότητα χάνουν σημαντικά χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους.

Λάρισα απάτη: Οι δράστες αναζητούνται

Λάρισα απάτη

freepik

Τόσο ο 64χρονος επιχειρηματίας όσο και ο 34χρονος ιδιώτης κατήγγειλαν τις απάτες σε βάρος του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά τις υποθέσεις αναζητώντας τους άγνωστους προς το παρόν δράστες.

Οδηγίες της ΕΛΑΣ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

 • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
 • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
 • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
 • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
 • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
 • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
 • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
 • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
 • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
 • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
 • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
 • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ