Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Λάρισα: “Γυναίκα-αράχνη” αρραβωνιάστηκε δικηγόρο και “σήκωσε” 155.000 ευρώ από το λογαριασμό του – Καταδικάστηκε από το δικαστήριο

Κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λάρισα: “Γυναίκα-αράχνη” αρραβωνιάστηκε δικηγόρο και “σήκωσε” 155.000 ευρώ από το λογαριασμό του – Καταδικάστηκε από το δικαστήριο EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μια καλοστημένη απάτη σε βάρος δικηγόρου στη Λάρισα ύφανε με τον ιστό της μια “γυναίκα-αράχνη”. Την Τρίτη, η 67χρονη σήμερα γυναίκα, η οποία βρέθηκε κατηγορούμενη έχοντας ιδιοποιηθεί συνολικά 155.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός ευκατάστατου συνταξιούχου δικηγόρου, κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Κατηγορείται επίσης ότι δεν πρόλαβε να εκποιήσει επιπλέον χαρτοφυλάκιο (αμοιβαία κ.λπ), η συνολικά αξία εξαγοράς του οποίου ξεπερνούσε τις 160.000 ευρώ.

Ρευστοποίηση που «πάγωσε» όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενικό πρόσωπο του 80χρονου δικηγόρου κοινοποίησε εξώδικο σε τραπεζικό διευθυντή, περί δικαστικής συμπαράστασης.

Απάτη σε βάρος δικηγόρου

EUROKINISSI

Απάτη σε βάρος δικηγόρου: Τον αρραβωνιάστηκε και τον “έγδυσε”

Όπως αναφέρει το kosmoslarissa.gr, με πληροφορίες από την “Ελευθερία”, ο ευκατάστατος, πλην άγαμος και άκληρος δικηγόρος, μέσω Γραφείου Γνωριμιών τον Μάρτιο του 2012, αναζητώντας «σύντροφο» γνώρισε την 56χρονη τότε κατηγορούμενη με την οποία αρραβωνιάστηκε κιόλας όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία.

Ερωτική σχέση που πήρε άλλη τροπή όταν ο 80χρονος διαγνώστηκε στη συνέχεια με αγγειακού τύπου άνοια και τους συγγενείς να ανακινούν το θέμα.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας κήρυξε ένοχη την κατηγορούμενη, επιβάλλοντας συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, μετατρέποντας την ποινή σε χρηματική προς 5 ευρώ.

Απάτη σε βάρος δικηγόρου

EUROKINISSI

Οδηγίες της ΕΛΑΣ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ