ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Λάρισα: Στις 7 Απριλίου η απόφαση για την 70χρονη μπαλαρίνα που εξαφανίστηκε το 2002

Ο εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λάρισα: Στις 7 Απριλίου η απόφαση για την 70χρονη μπαλαρίνα που εξαφανίστηκε το 2002 freepik

Αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας την Τετάρτη 30 Μαρτίου η ιστορία της πρώην μπαλαρίνας που έδωσε τελευταίο σημάδι ζωής το 2002 στην Αμαλιάπολη Αλμυρού και ενός επιχειρηματία που βρίσκεται κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 70χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το δικαστήριο που θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά με το αν η πρώην μπαλαρίνα, Μαρία Κοντούλη, που κατοικούσε μέχρι το 2002 στην Αμαλιάπολη Αλμυρού, δολοφονήθηκε από έναν επιχειρηματία που καταδικάστηκε πρωτοδίκως για την υπόθεση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε κάθειρξη 15 ετών, διέκοψε για τις 7 Απριλίου.

Όπως έχει γράψει το dikastiko.gr, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο ΜΟΔ για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση μετά από βούλευμά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «ενεργώντας με άμεσο δόλο και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσε την Ιωάννα-Μαρία-Εριέττα Κοντούλη και ακολούθως απέκρυψε επιμελώς το πτώμα της, σε άγνωστο σημείο, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να συγκαλύψει την εγκληματική πράξη του».

62χρονος απόστρατος

freepik

Δολοφονία 70χρονης: Αρνείται τις κατηγορίες – Την ενοχή του πρότεινε ο εισαγγελέας

Σήμερα στο ΜΟΕ ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί δολοφονίας και τόνισε ότι με την 70χρονη είχαν επαγγελματική σχέση και γνωρίζονταν αρκετά χρόνια πριν την εξαφάνιση της. Μάλιστα όπως τόνισε «ψάξαμε όλο τον κόσμο για την Κοντούλη» και πρόσθεσε σε ερώτηση της προέδρου αν υπάρχει ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του για να τον βγάλουν ένοχο, πως δεν το γνωρίζει.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως έχοντας νωρίτερα αναλύσει τους λόγους για την πρόταση του. Όπως τόνισε, ο κατηγορούμενος ενώ είχε διαπιστωθεί η εξαφάνιση της Μαρίας Κοντούλη προσπαθούσε να την εμφανίζει ως ζώσα και πρόσθεσε πως από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει κάπου η εμφάνιση της μετά το 2002. Επεσήμανε ότι από εκείνη τη χρονιά θεωρεί ότι η Μαρία Κοντούλη είναι νεκρή καθώς δεν υπάρχει κανέναν στοιχείο περί αντιθέτου εκτός από κάποιες μαρτυρίες.

Ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε την αγόρευση του, τονίζοντας πως ο μόνος που θα είχε πραγματικό όφελος από το να μη συνεχίσει να ζει η Μαρία Κοντούλη είναι ο κατηγορούμενος και γι’ αυτό το δικαστήριο, όπως είπε, «δεν έχει άλλα περιθώρια από το να ανακηρύξει τον κατηγορούμενο ένοχο όπως ακριβώς κατηγορείται».

Με τη πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκε η Πολιτική Αγωγή η οποία στη δική της αγόρευση στάθηκε μεταξύ άλλων στην υπόθεση πλαστογραφίας αναφορικά με τα ακίνητα της 70χρονης, για την οποία είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο κατηγορούμενος.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος, ο κατηγορούμενος έκανε όλες τις ενέργειες για να φαίνεται ότι η Μαρία Κοντούλη ήταν ζωντανή μετά το 2002 για να προχωρήσουν οι αγοραπωλησίες ενώ τόνισε πως οι πλαστογραφίες ήταν «χοντροκομμένες» γιατί ο κατηγορούμενος «ήταν σίγουρος ότι δεν θα εμφανιστεί» η Μαρία Κοντούλη.

Θανάτωση ζώων

Freepik

Τι είπαν οι δικηγόροι του

«Δεν είχε ανάγκη την περιουσία της Μαρίας Κοντούλη» τόνισαν στην δική τους αγόρευση οι δικηγόροι του κατηγορούμενου προσθέτοντας πως στην 70χρονη ανήκαν μόνο δύο ακίνητα τη στιγμή της εξαφάνισης της, το 2002.

Ανέφεραν πως η δικογραφία σχηματίστηκε το 20-21 ώστε να μην παραγραφεί με το πέρας της 20ετίας και σημείωσαν πως η εισαγγελική αρχή στο Βόλο, έβγαλε την υπόθεση από το αρχείο το 2019 για δύο λόγους: μετά την καταδίκη του κατηγορούμενου για το αδίκημα της πλαστογραφίας και  την απόφαση περί αφάνειας της 70χρονης που εκδόθηκε το 2016.

Η υπεράσπιση τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τον κατηγορούμενο με τη δολοφονία της 70χρονης και πρόσθεσε πως θα είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά που κάποιος θα καταδικαστεί για δολοφονία χωρίς να έχει βρεθεί όχι μόνο το πτώμα αλλά και ο μηχανισμός του θανάτου παρά μόνο με το κίνητρο που ενδεχομένως να είχε ο κατηγορούμενος από τη δολοφονία της.

Με την ολοκλήρωση της αγόρευσης της υπεράσπισης, το δικαστήριο διέκοψε για τις 7 Απριλίου όπου και θα ανακοινώσει την απόφαση περί ενοχής ή όχι του κατηγορούμενου.

Πηγή: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ