Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020

Λάρισα: Θετικοί 14 ασθενείς στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Mέχρι στιγμής έχουν διαγνωστεί θετικοί 14 ογκολογικοί ασθενείς σε σύνολο 30 περίπου διασωληνωμένων. Θετικός είναι και ένας γιατρός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λάρισα: Θετικοί 14 ασθενείς στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Συναγερμός έχει σημάνει στην ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μετά από κρούσματα κορoνοϊού.

Οι πληροφορίες του e-thessalia αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν διαγνωστεί θετικοί 14 ογκολογικοί ασθενείς σε σύνολο 30 περίπου διασωληνωμένων. Θετικός είναι και ένας γιατρός. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα προέκυψε το βράδυ της Δευτέρας σε τυχαίο προεγχειρητικό έλεγχο σε ογκολογικό ασθενή που νοσηλευόταν κάποιες ημέρες στην κλινική και την ίδια ημέρα ο ασθενής μεταφέρθηκε στα Λοιμώδη.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην ογκολογική κλινική τεστ γινόταν σε όποιον ασθενή παρουσίαζε πυρετική κίνηση ή άλλο σύμπτωμα.

Δύο ημέρες μετά, ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία για rapid test σε όλους τους νοσηλευομένους, ενώ η κλινική θα κλείσει για να γίνει απολύμανση. Οι ασθενείς όσο και οι συνοδοί θα μεταφερθούν σε άλλα τμήματα και κλινικές.

Χθες, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, το βράδυ, οπότε και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νοσηλευόμενους είχαν φτάσει τα πέντε, ενώ η οδηγία του ΕΟΔΥ ήταν να γίνουν rapid tests στο προσωπικό (βγήκαν αρνητικά), συνοδοί που ζήτησαν να υποβληθούν σε τεστ, έλαβαν από εκπροσώπους του ΕΟΔΥ την απάντηση «ότι δεν προβλέπεται τεστ για ασυμπτωματικούς» και αν οπωσδήποτε ήθελαν να υποβληθούν στη διαδικασία προληπτικού ελέγχου, αυτό θα πρέπει να το κάνουν εκτός νοσοκομείου (οι συνοδοί, εφόσον βγουν από το νοσοκομείο, δεν μπορούν να επιστρέψουν στους ασθενείς τους), σύμφωνα με το e-thessalia.

Να σημειωθεί ότι συνοδοί όπως και επισκεπτήρια απαγορεύονται στην ογκολογική κλινική, όπως και σε όλες τις κλινικές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ