Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Λέων για Πάτρα: Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση των νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας για την εκταφή της Μαλένας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λέων για Πάτρα: Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση των νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων – ΒΙΝΤΕΟ MEGA

Στο θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ο οποίος μίλησε για την αιτία θανάτου της Μαλένας, ενώ παράλληλα εξήγησε γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση των νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ερωτηθείς για τον μακρύ χρόνο που έχει παρέλθει χωρίς να έχουν υπάρξει οριστικές απαντήσεις από την έρευνα για τα αίτια θανάτου των τριών κοριτσιών απάντησε στον ΑΝΤ1 πως «οι συνάδελφοι που μελετούν τα στοιχεία πρέπει να το λύσουν το ζήτημα στο 100%, δεν μπορεί να υπάρξει μια έκθεση που να αφήνει κενά και ερωτήματα. Πρέπει να αναφέρεται η αιτία και ο μηχανισμός θανάτου, με βάση τα στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ενώ δεν μπορεί να τεθούν υπόψη τα στοιχεία που τίθενται υπό αμφισβήτηση».

«Έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου αναμένονται οι ιατροδικαστές για να ξεκλειδώσουν έρευνες που είναι πολύ πιο ώριμες από την δική μας», επεσήμανε ο κ. Λέων, αναφέροντας πως απομένει να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις και μετά από αυτό, όπως σημείωσε, «χρειάζεται ελάχιστος χρόνος για να υπάρξει το πόρισμα».

«Θα είναι πολύ χειρότερο να έχουμε μια νέα αμφισβητούμενη έκθεση και για την δικαιοσύνη και για όλους», τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Σχετικά με το αίτημα για εκταφή της Μαλένας και μάλιστα από την ίδια ιατροδικαστή που πριν από 3 χρόνια είχε κάνει την πραγματογνωμοσύνη για τον θάνατο του κοριτσιού, ο κ. Λέων είπε ότι «η εκταφή είναι το ύστατο μέσο στο οποίο καταφεύγουμε και μόνο όταν υπάρχει λόγος να γίνει. Στην Μαλένα έχουμε τοξικολογικές εξετάσεις που είναι απολύτως σαφείς πως δεν υπήρξε χορήγηση κάποιας ουσίας. Μια εκταφή θα μας βοηθήσει να μάθουμε εάν είχε υπάρξει στο παρελθόν κάποια δηλητηρίαση, αυτό όμως είναι δευτερεύον σε σχέση με το άμεσα ζητούμενο».

«Όλοι πλέον αμφισβητούμε την ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου του κοριτσιού και αναμένουμε πλέον με ορθή αξιολόγηση των ευρημάτων, να καταλήξουμε στην ορθή αιτία θανάτου», κατέληξε ο Γρηγόρης Λέων.

Πηγή: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ