Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Λιγνάδης προς Μενδώνη: Εάν είμαι επικίνδυνος θα το αποφασίσει η Ιστορία /ΒΙΝΤΕΟ

Τη δική του απάντηση, σε όσα είπε για εκείνον η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έδωσε ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λιγνάδης προς Μενδώνη: Εάν είμαι επικίνδυνος θα το αποφασίσει η Ιστορία /ΒΙΝΤΕΟ

Τη δική του απάντηση, μέσω του ΑΝΤ1 σε όσα είπε για εκείνον η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έδωσε ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, χωρίς όμως επί της ουσίας να απαντήσει στις καταγγελίες που του αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Λιγνάδη:

Λιγνάδης στον ΑΝΤ1: Δεν εξαπάτησα κανέναν, θα με κρίνουν οι Θεσμοί

“Οι αρμόδιοι θεσμοί και όχι η υπουργός πολιτισμού θα κρίνουν αν είμαι επικίνδυνος”! Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Λιγνάδη, στην προσπάθεια της υπουργού να δώσει για πρώτη φορά απαντήσεις μετά την καταιγίδα φημών και καταγγελιών σε βάρος του σκηνοθέτη.

“Εξακολουθώ να θεωρώ την κυρία Μενδώνη μια επαρκέστατη στην δουλειά της υπουργό, με την οποία ειχαμε – θέλω να πιστεύω – μια πολύ καλή συνεργασία. Την επικινδυνότητα ενός ανθρώπου την αποφασίζουν οι ανάλογοι θεσμοί, για το αν ένας άνθρωπος είναι επικίνδυνος για τον συνάθρωπό του, για την κοινωνία και κυρίως αν είναι επικίνδυνος στην δουλειά, η οποία του είχε ανατεθεί. Και αυτό θα είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί στους ανάλογους θεσμούς αν πραγματικά ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος” δηλώνει ο πρώην καλλιτεχνικός δντης του Εθνικού Θεάτρου.

Προσθέτει πως: “υπάρχει εδώ και ένας μήνας μια τεράστια επίθεση φημών, κλίματος, υπονοουμένων, εννοουμένων που δέχομαι εγώ, καταγγελίες στα media, στα social media, τις οποίες πληροφορούμαι. Αλλά είναι ένας κυκλώνας ο οποίος μέχρι στιγμής υπάρχει εκεί, σε αυτά τα μέρη που σας είπα. Καταγγελία στα χέρια μου εγώ δεν έχω πάρει αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Επομένως, πως αποφασίζεται η επικινδυνότητα ενός ανθρώπου; Πως αποφασίζεται; Από τα θρυλούμενα; Από τις φήμες; Σίγουρα η επικινδυνότητα ενός ανθρώπου δεν αποφασίζεται από…από…από τις φήμες ή κάποιες καταγγελίες οι οποίες είναι στον αέρα” .

Ο κάποτε δημοφιλής σκηνοθέτης, ο αγαπητός θεατράνθωπος, που απολάμβανε την αποδοχή όλων, σήμερα δηλώνει μόνος εν μέσω ενός κυκλώνα φημών όπως ισχυρίζεται ο ίδιος: “Εγώ δεν θέλω να κρίνω κανέναν αυτήν την στιγμή. Απολύτως κανέναν! Βεβαίως, υπάρχει ελευθερία λόγου, αλλά θα μου επιτρέψετε και εμένα να επικαλεστώ και εγώ το κράτος δικαίου. Γιατί είμαι ένας άνθρωπος που ακούει για τον πατέρα του, για την μάνα του, ακούει πράγματα που δεν φανταζόμουν ότι θα ακούσω και είμαι ένας άνθρωπος χωρίς να έχω έναν οργανωμένο στρατό πίσω μου να με…να με… είμαι και μια μοναξιά να σας το πω και έτσι”.

O κ. Λιγνάδης απέφυγε να απαντήσει εάν εξαπάτησε την κυρία Μενδώνη , η οποία δήλωσε ότι όταν άρχισαν οι φημές τον κάλεσε, τον πίεσε ώστε να μπορέσει να πάρει απαντήσεις στο αν ήταν το πρόσωπο στις φήμες που κυκλοφορούσαν

“Δεν θεωρώ ότι εξαπάτησα κανέναν” απάντησε λακωνικά…

Πηγή : ANTENNA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ