Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

“Λιμνάζουν” 4.000 υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών: Το σχέδιο αποσυμφόρησης Φλωρίδη- Γεωργιάδη

Κατακλύζουν το 80% των πινακίων του Δικαστηρίου, προκαλώντας έμφραγμα στην απονομή της Δικαιοσύνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Λιμνάζουν” 4.000 υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών: Το σχέδιο αποσυμφόρησης Φλωρίδη- Γεωργιάδη ministryofjustice.gr

Έμφραγμα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έχουν προκαλέσει οι 4.000 υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ μετά τις σχετικές προσφυγές που έχουν κατατεθεί από πολίτες.

Το ζήτημα απασχόλησε τη συνάντηση εργασίας που είχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη.

Στόχος της συνάντησης ήταν να εκπονηθεί ένα σχέδιο άμεσης απεμπλοκής περισσότερων των 4.000 εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον e-ΕΦΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να αποφορτιστεί το 80% των πινακίων και να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης.

Οι 4.000 υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ: «Θα βρεθεί λύση» δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εκκρεμείς υποθέσεις του οι 4.000 υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να τονίζει την ανάγκη επίλυσης των εκκρεμών υποθέσεων, που θα συμβάλλει – όπως είπε – «τα μέγιστα στην εύρυθμη και ταχεία απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης προς όφελος των χιλιάδων πολιτών που έχουν ασκήσει τις σχετικές προσφυγές».

Οι 4.000 υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ

unslpash/e-efka

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Αν και το έργο είναι τιτάνιο για τον e-ΕΦΚΑ, θα αναλάβει την ευθύνη και θα βρει λύση. Εργαζόμαστε εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο για την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων και της απονομής της δικαιοσύνης».

Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλης Σπανάκης  με την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Μαρίνα – Αγγελική Σούπου και τον Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Χαράλαμπο Μπρισκόλα, παρουσία του διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Αλέξανδρου Βαρβέρη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ