Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Λινού: Μας προβληματίζει ότι κάνουμε λίγα τεστ – Όταν δουλεύεις στα τυφλά ανησυχείς / ΒΙΝΤΕΟ

Tα τεστ είναι ακόμα λίγα. Πολλά έχουν αντικατασταθεί από rapid tests που δεν έχουν την ίδια αξιοπιστία, κυρίως σε ασυμπτωματικούς όταν δουλεύεις στα τυφλά ανησυχείς τόνισε η κυρία Αθηνά Λινού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λινού: Μας προβληματίζει ότι κάνουμε λίγα τεστ – Όταν δουλεύεις στα τυφλά ανησυχείς / ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η κυρία Αθηνά Λινού Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι φαίνεται διασπορά στο σύνολο της κοινωνίας. Το άλλο είναι ότι τα τεστ είναι ακόμα λίγα. Πολλά έχουν αντικατασταθεί από rapid tests που δεν έχουν την ίδια αξιοπιστία, κυρίως σε ασυμπτωματικούς. Όταν δουλεύεις στα τυφλά ανησυχείς.

Έχουμε σημαντική μείωσε σε θανάτους και σε εισαγωγές, αλλά και πάλι αυτοί οι αριθμοί εκφράζουν τις συνθήκες πριν 3 εβδομάδες», ανέφερε ερωτηθείσα για την διάχυτη ανησυχία των ειδικών για τις επόμενες ημέρες.

«Κάθε φορά να εκτιμάται η πιθανότητα του κινδύνου, κι αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες στην συγκεκριμένη περιοχή, από την διάρκεια στην οποία εκτίθενται οι άνθρωποι, αν δηλαδή είναι ένα μικρό μαγαζί, ένας εργαζόμενος κι ένα πελάτης, ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος από ένα μεγάλο κατάστημα με 50 άτομα.

Παίζει ρόλο ποιο κομμάτι του λιανεμπορίου θα ανοίξει το ίδιο ισχύει και για τα Γυμνάσια και Λύκεια. Εγώ ήθελα ανοιχτά σχολεία για να μην υπάρχουν ανισότητες, αλλά να γίνει με ασφάλεια», σημείωσε αναφορικά στα επόμενα βήματα στην διαχείριση της πανδημίας, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Γυμνασίων – Λυκείων.

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ