Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα με μια οικογένεια ακόμα, διαλέξτε με ποιους θα περάσετε τις γιορτές- ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

"Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα. Και έτσι πρέπει να γίνει σε αυτό το ιδιαίτερο 2020, το οποίο μας επιφύλαξε πάρα πολλές εκπλήξεις" τόνισε ο πρωθυπουργός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα με μια οικογένεια ακόμα, διαλέξτε με ποιους θα περάσετε τις γιορτές- ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

«Διαλέξτε με ποια οικογένεια θα κάνετε Χριστούγεννα» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη. «Ζητάω λίγη υπομονή ακόμα» τόνισε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Δωρεάν και όχι υποχρεωτικό το εμβόλιο

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα. Και έτσι πρέπει να γίνει σε αυτό το ιδιαίτερο 2020, το οποίο μας επιφύλαξε πάρα πολλές εκπλήξεις. Μας έκανε όμως ταυτόχρονα πιο δυνατούς και θέλω να πιστεύω ότι θα μας κάνει και πιο ενωμένους, ως κοινωνία. Διότι ο εχθρός είναι ένας, είναι ο ιός και μακάρι όλοι να έβλεπαν την πρόκληση μέσα από αυτή τη διάσταση της» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησής του με τη διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε στοιχεία που δείχνουν αισθητή μείωση του ιικού φορτίου. «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι αρχίζει και μειώνεται πια αισθητά το ιικό φορτίο. Ο πρώτος δείκτης που κοιτάω εγώ πάντα πια είναι οι συγκριτικές εισαγωγές στις εφημερίες, αυτές μας δίνουν μια πολύ καλή αίσθηση. Για πρώτη φορά το ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών είναι πια θετικό, αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε, ενώ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μιχάλης Καραβιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην εφημερία που μόλις τελείωσε οι εισαγωγές ήταν πολύ λιγότερες. «Είχαμε 56 εισαγωγές, ενώ στην προηγούμενη είχαμε περισσότερες από 80», είπε.

Στην συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό status ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στην σημασία του να τηρούν όλοι τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί κατά της διασποράς του κορονοϊού.

 

 

O Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Ζητώ πραγματικά λίγη υπονομή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέχτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί». 

 

 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως δεν υπήρχε καθυστέρηση στο θέμα των επιτάξεων κάποιων ιδιωτικών κλινικών, καθώς όπως είπε αυτό ήταν αχρείαστο νωρίτερα.

Προανήγγειλε επίσης τη συμμετοχή δύο λοιμωξιολόγων από την Θεσσαλονίκη στην αρμόδια επιτροπή.

 

 

Δείτε τη  συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

 

 

Το μήνυμα Μητσοτάκης στους αρνητές του εμβολίου

Σχετικά με τις αντιδράσεις του εμβολίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε κάτι προσωπικό. Η μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη, έπασχε από πολυομυελίτιδα, που της προκάλεσε πολύ σοβαρά προβλήματα.

Μια ασθένεια που όπως είπε ο πρωθυπουργός ευτυχώς έχει εξαλειφθεί σήμερα, λόγω των εμβολίων.

Ήδη όπως είπε υπάρχει σχεδιασμός για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, και πρώτος ο ίδιος και τα παιδιά του θα το κάνουν.

«Δεν θα ξεφύγουμε από την πανδημία εάν δεν υπάρξει ικανός εμβολιασμός».

Νωρίτερα, μάλιστα, ο πρωθυπουργός μιλώντας από το Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» τόνισε ότι «το ιικό φορτίο μειώνεται στη Βόρεια Ελλάδα», ενώ υπογράμμισε ότι «το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους και ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ