Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός – Σε ισχύ από αύριο τα νέα μέτρα: Χωρίς μουσική σε εστίαση και διασκέδαση – Οι εξαιρέσεις για την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για τα νέα μέτρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός – Σε ισχύ από αύριο τα νέα μέτρα: Χωρίς μουσική σε εστίαση και διασκέδαση – Οι εξαιρέσεις για την παραμονή Πρωτοχρονιάς EUROKINISSI

Από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου θα ισχύουν τα νέα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου. Ο Θάνος Πλεύρης πρόσθεσε ότι προστίθεται και το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ υπάρχουν εξαιρέσεις για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο στις 6:00 το πρωί

  • Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν μέχρι τις 12 το βράδυ. Δεν θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια το όριο είναι έως έξι άτομα, ενώ θα ισχύουν μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Επίσης θα απαγορεύεται η μουσική. Εξαίρεση θα αποτελεί η παραμονή της πρωτοχρονιάς όπου εστίαση και διασκέδαση θα λειτουργεί μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται τα παραπάνω μέτρα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ
  • και υποχρεωτικά στους εργαζομένους στην εστίαση.
  • Σύσταση να χρησιμοποιείται ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός
  • H μουσική σε πρώτη φάση δεν θα απογορευτεί, ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των μέτρων, τότε η μουσική θα κόβεται.
  • Στα γήπεδα: Θεατές σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με PCR 48 ωρών, ενώ στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Θα υπάρξει τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα φτάνει έως το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.


«Όπως είχαμε προαναγγείλει η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή να συγκληθεί για να αποτυπώσει τα δεδομένα από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας. Στο ΕΣΥ νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς με την ΔΕΛΤΑ. Η Όμικρον είναι κυρίαρχη και από τα χθεσινά και τα σημερινά κρούσματα. Το ΕΣΥ ακόμα πιέζεται από την Δέλτα και πρέπει να εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες για να ανταπεξέλθει το ΕΣΥ. Είμαστε σε επαφή με δομές για να μας παραχωρήσουν κλίνες», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ