Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Lockdown: Διπλασιασμό της χρήσης κοκαΐνης δείχνουν τα λύματα στην Αττική

100% αυξήθηκε η χρήση κοκαΐνης στην Αττική μετά τον Μάρτιο του 2020 , δηλαδή από την περίοδο της πρώτης καραντίνα έως και σήμερα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Lockdown: Διπλασιασμό της χρήσης κοκαΐνης δείχνουν τα λύματα στην Αττική

Σύμφωνα με του ειδικούς που εξετάζουν τα λύματα της πρωτεύουσας η αύξηση αυτή οφείλετε αποκλειστικά στην καραντίνα , όπως αποκλειστικά στην καραντίνα οφείλεται και η αύξηση της χρήσης άλλων διεγερτικών και αντικαταθλιπτικών ουσιών.

Eτσι, εκεί που η μέτρηση το διάστημα από τον Μάρτιο του 2019 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2020 έδειχνε ότι γίνονταν δύο δόσεις ανά 1.000 κατοίκους ημερησίως, ο αριθμός τους αυξήθηκε στις τέσσερις δόσεις.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι οποίες για να είναι ακριβείς και όχι υποθετικές υπολογίζονται πάντα σε σχέση με προηγούμενες, μέχρι τον Μάρτιο του 2020 καταγράφονταν ανά 1.000 κατοίκους δύο δόσεις, ενώ την τελευταία δεκαετία ήταν μία. Το φαινόμενο δεν απασχολεί μόνο τη χώρα, αλλά και όλη την ευρωπαϊκή κοινότητα, με αποτέλεσμα σε αρκετές χώρες η κατάσταση να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή μιλάμε για ρεκόρ δεκαετίας στη χρήση κοκαΐνης. Ολα αυτά συσχετίζονται βέβαια και με τις επιτυχίες της Αστυνομίας και τις κατασχέσεις της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Το ότι υπάρχει μια κινητοποίηση σχετικά με την αύξηση χρήσης της κοκαΐνης το έχουν διαπιστώσει και οι διωκτικές αρχές. Το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην Ευρώπη, με τα ποσοστά χρήσης της να έχουν αυξηθεί, που σημαίνει πως κάτι γίνεται» όπως εξηγεί στο “Πρώτο Θέμα ” ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ