Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Μ. Αποστολάκη: “Η συγκάλυψη συνεχίζεται, άλλο ένα εμπόδιο στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”

"Η μεθοδευμένη απόπειρα συγκάλυψης των υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών, φαίνεται πως συνεχίζεται απροκάλυπτα και με κάθε μέσο", τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μ. Αποστολάκη: “Η συγκάλυψη συνεχίζεται, άλλο ένα εμπόδιο στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη” (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε η Μιλένα Αποστολάκη, με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τον νέο Δικαστικό Χάρτη, υποστηρίζοντας ότι “Με διάταξη στο άρθρο 39 του νομοσχεδίου η κυβέρνηση τροποποιεί τη διαδικασία με την οποία λειτουργεί στη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία”.

Συγκεκριμένα, επισήμανε,“Με διάταξη στο άρθρο 39 του νομοσχεδίου για το νέο δικαστικό χάρτη, η κυβέρνηση τροποποιεί τη διαδικασία με την οποία λειτουργεί στη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ώστε η απολογία των κατηγορουμένων για πλημμελήματα που διώκονται αυτοτελώς να μη γίνεται πλέον ενώπιον του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, αλλά ενώπιον του ανακριτή”.

Αποστολάκη για νέο Δικαστικό Χάρτη: “Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα συνεχίσει να βρίσκει εμπόδια στις έρευνες της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”

Και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι, “Η κατάργηση της διάταξης που ήδη ισχύει για την ποινική δίωξη πλημμελημάτων, φαίνεται να υπονομεύει την ‘αρχή της καλόπιστης συνεργασίας’ που διέπει τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2017/1939, τον οποίο η χώρα μας εφαρμόζει από το 2021”.

“Η μεθοδευμένη απόπειρα συγκάλυψης των υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών, φαίνεται πως συνεχίζεται απροκάλυπτα και με κάθε μέσο, καθώς το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου είχε κλειδωθεί στη δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να μην είναι προσβάσιμο για σχολιασμό από νομικούς και πολίτες”, ανέφερε.

Και κατέληξε, “Οι λόγοι για τους οποίους το επιτελικό κράτος μεθόδευσε τον αποκλεισμό της διάταξης από τη διαβούλευση είναι προφανείς όπως προφανές είναι ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα συνεχίσει να βρίσκει εμπόδια στις έρευνες της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ