Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Μ. Καλογήρου για την απώλεια του Στ. Παύλου: Δεν θα ξεχαστεί η ευθυκρισία και η αξιοπρέπεια του

Ψήφισμα των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του Στ. Παύλου. Τα συλλυπητήρια από την ΕνΔΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μ. Καλογήρου για την απώλεια του Στ. Παύλου: Δεν θα ξεχαστεί η ευθυκρισία και η αξιοπρέπεια του EUROKINISSI

Τον Στέφανο Παύλου ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών αποχαιρέτησε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο δικηγόρος και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

«Η απώλεια του δασκάλου του Ποινικού Δικαίου Στέφανου Παύλου είναι τεράστια. Θα λείψει στα αμφιθέατρα, στα ακροατήρια, στους οικείους και στους φίλους του. Δεν θα ξεχαστεί η ευθυκρισία και η αξιοπρέπεια του, πρότυπο απέναντι στα αντιεπιστημονικά φόβητρα της περιόδου. Η φωτογραφία είναι από την ψήφιση των πολύπαθων Ποινικών Κωδίκων με ειλικρινή σεβασμό και συγκίνηση», αναφέρει στην ανάρτησή του στην οποία επισυνάπτει και δύο φωτογραφίες.

Ψήφισμα των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του Στ. Παύλου

Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του καθηγητή Ποινικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Στέφανου Παύλου, αλλά και τα ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους του, «ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την έμπρακτη προσήλωσή του στις ύψιστες ακαδημαϊκές και ανθρωπιστικές αξίες», εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σε ψήφισμά που εξέδωσε, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο για έναν διακεκριμένο επιστήμονα και συνάδελφο που «με την ευρύτερη παιδεία και μεγάλη αγάπη για το γνωστικό του αντικείμενο συνέβαλλε στην ανάπτυξη του Ποινικού Δικαίου», τονίζοντας ότι ο εκλιπών υπήρξε μέλος του από το 1987.

Τα συλλυπητήρια από την ΕνΔΕ

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την πρόωρη απώλεια του Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου Στέφανου Παύλου. Ενός Διακεκριμένου Επιστήμονα με ανεξάντλητη προσφορά στο Δίκαιο και τη Δικαιοσύνη. Το Έργο, που αφήνει αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον της Νομικής Επιστήμης και του Ποινικού Δικαίου στη Χώρα μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Καθηγητή», αναφέρει η ΕνΔΕ σε ανακοίνωσή της.

Το αντίο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

«Μόλις πληροφορηθήκαμε με συντριβή, τον απρόσμενο θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου, καθηγητή Ποινικού Δικαίου της Νομικής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μέλους της Επιστημονικής επιτροπής της Ενωσης Στέφανου Παύλου. Να είναι ελαφρύ το χώμα Στέφανε.

Η Ενωση μας σκοπεύει να προτείνει το επόμενο συνέδριο της (στις 1,2 και 3 Οκτωβρίου 2022, εφόσον δεν έχουμε εκλογές) να γίνει στη μνήμη του και στη Κομοτηνή, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Στέφανος Παύλου γεννήθηκε στην Καρδίτσα ενώ αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Ποινικές Επιστήμες. Από το 1986 ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενώ υπηρετούσε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1989 έως και σήμερα. Έχοντας πλούσιο συγγραφικό έργο, διετέλεσε μεταξύ άλλων μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μέχρι από το 2007 μέχρι και τον Ιούνιο του 2009, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Νόμου για την Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (2010), μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα [Επιτροπή Μανωλεδάκη] (2010 – 2012), μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας [Επιτροπή Μαργαρίτη] (2013 – 2014), μέλος της Επιτροπής Κωδικοποίησης του Σχεδίου ΠΚ [Επιτροπή Μαρκή] (2014), μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τον Ποινικό Κώδικα (Επιτροπή Αργυρόπουλου, 2015 – 2019), ) που ολοκλήρωσε το έργο της και κατέληξε στην θέσπιση του Νέου ΠΚ (ν. 4619/2019) καθώς και της Αναθεωρητικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του ΠΚ (ν. 4637/2019), ενώ υπό την ιδιότητα του Καθηγητή Νομικής διετέλεσε και μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας και Μισθοδικείου την περίοδο 2017 – 2018.

Μέλος της Επιστημονικής επιτροπής της Ενωσης μας με σειρά συμμετοχών σε συνέδρια και παρεμβάσεις μας»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ