Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Μαφία της Καλαμάτας: Ο “εγκέφαλος” με την πολυτελή ζωή και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για το “ξέπλυμα” των 4,5 εκατ. ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαφία της Καλαμάτας: Ο “εγκέφαλος” με την πολυτελή ζωή και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για το “ξέπλυμα” των 4,5 εκατ. ευρώ

Στην αναζήτηση των 4.500.000 ευρώ από την μεγάλη κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδος, στην Καλαμάτα βρίσκεται πίσω από την μεγάλη επιχείρηση που εξαπέλυσε η τοπική Ασφάλεια συλλαμβάνοντας 11 άτομα, μεταξύ των οποίων γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης, και τα οποία ενέχονται στο “ξέπλυμα” του ποσού “μαμούθ” που είχε κλαπεί το 2004 από το κεντρικό κατάστημα και δεν βρέθηκαν ποτέ.

“Εγκέφαλος” της συμμορίας φέρεται ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε για την κλοπή και είχε αποφυλακιστεί το 2019. Ο 45χρονος εξέτισε πολυετή ποινή κάθειρξης, κατηγορούμενος για την κλοπή 6.000.000 ευρώ από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, όπου και εργάζονταν, με τιμητικό μάλιστα διορισμό από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, λόγω της δολοφονίας του ανήλικου αδελφού του, που είχε προσπάθησε να σταματήσει έναν ληστή τραπεζών το 1995 στην Αργυρούπολη.

Το 2004, πια, ο χαροκαμένος αδελφός του 17χρονου φαίνεται να αλλάζει σελίδα στην ζωή του και να βάζει χέρι, μαζί με άλλα άτομα, στο ποσό “μαμούθ” για την εποχή, της τάξεως των 6.000.000 ευρώ, το οποίο βρισκόταν στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας στην Καλαμάτα.

Έπειτα από έρευνες της Αστυνομίας, ο 45χρονος είχε συλληφθεί μαζί με άλλο ένα άτομο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κλεμμένων χρημάτων δεν βρέθηκε ποτέ- και συγκεκριμένα ποσό της τάξεως των 4.500.000 ευρώ. Δηλαδή το μερίδιο του φερόμενου ως “εγκέφαλου”.

Βέβαια, ο 45χρονος καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης και -όπως όλα δείχνουν- μέσα στην φυλακή φαίνεται να “εξελίχθηκε επαγγελματικά”, μαθαίνοντας τα κόλπα του υποκόσμου.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, από κάποια φάση και έπειτα ο 45χρονος διαθέτει πια κινητό τηλέφωνο μέσα στο κελί του, μέσω του οποίου στήνει δουλειές στην Καλαμάτα, ώστε να “ξεπλένει” χρήματα από την μεγάλη κλοπή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ογκώδη δισκογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των κατηγορουμένων.

Βέβαια, δεν γνώριζε πως το τηλέφωνο του παρακολουθείται από τον “κοριό” της ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να γνωρίζουν κάθε του βήμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και μέσα από την φυλακή, χρησιμοποιώντας “μπροστινούς” αχυράνθρωπους, ακόμα και συγγενικά του πρόσωπα, έστηνε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Καλαμάτα, ξοδεύοντας μια ολόκληρη περιουσία για το κάθε κατάστημα.

Μάλιστα, ενώ είναι έγκλειστος στην φυλακή, δημιουργεί ένα από τα πλέον γνωστά χειμερινά κλαμπ της πόλης, μέσω των ανθρώπων “βιτρίνα” που χρησιμοποιεί και αρχίζει να εισπράττει νόμιμα ποσά και κέρδη από τα παράνομα χρήματα που έχει επενδύσει.

Όπως διαπιστώνουν οι αστυνομικοί, από τις αρχές του 2019 που αποφυλακίζεται πλέον ο 45χρονος και ενώ δηλώνει άνεργος, ζει πολυτελή ζωή, τόσο στην Καλαμάτα, όσο και στην Αθήνα.

Από τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί, προκύπτει πως ο 45χρονος για κάθε κατάστημα που στήνει με τους ανθρώπους “βιτρίνα”, εισπράττει εφάπαξ ποσό από 40 έως και 60.000 ευρώ την σεζόν, συν τα ποσοστά από τα κέρδη του εκάστοτε νυχτερινού κέντρου διασκέδασης.

Άνεργος με πολυτελή ζωή Όπως προκύπτει από πληροφορίες, στην δικογραφία αναφέρεται πως ενώ δηλώνει άνεργος, νοικιάζει πολυτελές διαμέρισμα στην πλέον ακριβή περιοχή της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην Μαρίνα, ενώ κινείται με πολυτελή και πανάκριβα αυτοκίνητα.

Το ίδιο κάνει και στην Αθήνα, όπου νοικιάζει πολυτελές διαμέρισμα στα Νότια προάστια της Αττικής, και παράλληλα κυκλοφορεί με πολυτελή αυτοκίνητα κάθε βράδυ, στις μεγάλες πίστες της πρωτεύουσας.

Σε μια συνομιλία με έναν από τους κατηγορούμενους και ενώ ο 45χρονος βρίσκεται στην φυλακή, προκύπτει πως έχει δαπανήσει ποσό της τάξεως του 1.000.000 ευρώ για δυο στενά συγγενικά του πρόσωπα, προκειμένου να τους εξασφαλίσει πολυτελή διαμονή σε διαμέρισμα στα Νότια προάστια, αλλά και την αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επίμαχη συνομιλία που είναι καταγεγραμμένη στην δικογραφία, φέρεται ο 45χρονος να λέει στον μετέπειτα συγκατηγορούμενο του: «….φίλε μπορεί να την έχω πληρώσει και ένα εκατομμύριο ευρώ, μπορεί να σου λέω λίγα ένα εκατομμύριο ευρώ, όσα χρόνια έλειπα, με σπίτια με λεφτά με ό,τι θέλεις. Και το…… και έτσι και μην νομίζεις ότι …..έτσι και εγώ την έχω…..της έχω φτιάξει το σπίτι ρε φίλε …..το αυτοκίνητο που της το έχω πάρει εγώ καινούριο”.

Όταν, πια, ο 45χρονος είναι εκτός φυλακής, αρχές του 2019, ο “κοριός” της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει να τον παρακολουθεί, με αποτέλεσμα να φανεί ολόκληρο το “πλέγμα” παράνομων ιδιοκτησιών σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης που είχαν στήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 45χρονος φέρεται να είχε κατά καιρούς συνολικά 12 καταστήματα, από τα πιο γνωστά της Καλαμάτας, ενώ διαπραγματευόταν την αγορά ή ενοικίαση άλλων 6 και μάλιστα στις περιοχές “φιλέτα” της πόλης.

Διάλογοι “φωτιά” Σε μια από τις επίμαχες συνομιλίες ο 45χρονος με τον άμεσο συνεργάτη του, τον άνθρωπο που βρίσκει τους “μπροστινούς”, συνομιλούν για το “φιλέτο” της νυχτερινής ζωής της πόλης, την Δυτική παραλία δηλαδή, αναφέροντας μάλιστα και τα ποσά από τα καταστήματα, τα οποία προκαλούν… ζάλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συνομιλία που φιγουράρει σε περίοπτη θέση στη δικογραφία, έχει ως εξής:

“….”Μπροστινός”: Γράψε σε ένα χαρτάκι, τώρα που τον βρήκα μπόσικο και τον έφτιαξα με καλή διάθεση και μάθαμε πέντε πραματάκια να τα ΄χουμε.

45χρονος: Για τι πράμα;

“Μπροστινός”: Εκατόν πέντε χιλιάδες κάνανε οι… στη Δυτική παραλία τζίρο.

45χρονος: Η Δυτική;

“Μπροστινός”: Εκατόν πέντε χιλιάδες.

45χρονος: Ναι καλά θα μου τα ΄χουν έτοιμα κι έμενα θα μου τα δώσουν όλα.

“Μπροστινός”: Εντάξει οκέι, γράψε εσύ τώρα αν με εμπιστεύεσαι εκατόν πέντε χιλιάδες έκανε η Δυτική τζίρο.

45χρονος: Ναι.

“Μπροστινός”: Σαράντα τέσσερα χιλιάρικα κάναμε εμείς στο Μ….

45χρονος: Ναι.

“Μπροστινός”: Γράψε όμως δίπλα με 241.500 τζίρο.

45χρονος: Ναι.

“Μπροστινός”: Κάνανε πέρυσι στο Μ… εβδομή, εξήντα εννιά εφτακόσια, αλλά άνοιξε είκοσι τρεις Απριλίου, εε είκοσι τρεις Μαΐου και κλείσανε δεκατρείς Σεπτεμβρίου.

45χρονος: Ναι, αρχ… και κάνανε εκατόν ογδόντα χιλιάρικα τζίρο.

“Μπροστινός”: Ωραία, οπότε με είκοσι χιλιάρικα λιγότερη κάβα φαντάσου εμείς κάναμε πολύ μεγαλύτερο τζίρο πέρυσι, εξήντα χιλιάρικα παραπάνω με είκοσι χιλιάρικα λιγότερη κάβα.

45χρονος: Ναι”.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ οι αποκαλύψεις των επομένων ημερών αναμένεται να είναι ραγδαίες.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ