Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Μάγδα Φύσσα – Κούλα Τοπαλούδη : Δύο μάνες, ένας πόνος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μάγδα Φύσσα – Κούλα Τοπαλούδη : Δύο μάνες, ένας πόνος

Δυο γυναίκες, δυο πονεμένες μάνες, που η μοίρα τους όρισε να πιούν το πικρό ποτήρι της απώλειας των παιδιών τους με πολύ τραγικό τρόπο. Τα παιδιά τους δολοφονήθηκαν από φασιστικά χέρια από σκοτεινά μυαλά που δεν δέχονται το διαφορετικό, που μισούν το σπουδαίο που απεχθάνονται τη Δημοκρατία σε όλες της τις εκφάνσεις. Στην σκέψη, στο πολίτευμα στον τρόπο ζωής!

Πρώτη έκανε την εμφάνισή της η Μάγδα Φύσσα, που αγωνίζεται εδώ και επτά χρόνια – τα τελευταία 5,5 στα δικαστήρια- για δικαίωση στης μνήμης του γιού της Παύλου. Η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, έδωσε μάχη μέσα στο δικαστήριο, οι κραυγές της ταρακούνησαν τις δικαστικές αίθουσες, προστατεύοντας την μνήμη της άγριας δολοφονημένης κόρης της Ελένης, από τις αισχρές δικαιολογίες των βιαστών δολοφόνων της. Και οι δύο έσμιξαν τις αγκαλιές τους το περασμένο Χειμώνα στα δικαστήρια όταν γινόταν η δίκη για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, όπου η Μάγδα Φύσσα ένοιωσε το πόνο της μάνας της και έσπευσε να της δηλώσει τη συμπαράσταση της.

«Προσωπικά θέλω την εσχάτη των ποινών, αλλά αυτό δεν θα γίνει. Όμως ας περιμένουμε. Η Δημοκρατία έχει κερδίσει. Πώς να μην αγκαλιάσεις αυτόν τον κόσμο όταν είναι πάνω από 55.000 έξω από το Εφετείο», είναι μία από τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών της Μάγδας Φύσσα.

Το δικό της μήνυμα προς εκείνη έστειλε την Πέμπτη και η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης, Κούλα Αρμουτίδου.

«Είμαστε δύο μάνες που δολοφόνησαν τα παιδιά μας. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια ψυχική δικαίωση για τη Μάγδα Φύσσα», είπε η κα Αρμουτίδου. Αναφέρθηκε και στον Γολγοθά που βιώνει η ίδια και η οικογένειά της. «Τα παιδιά μας θα ζουν πια μέσα από τα χιλιάδες μάτια και τις ψυχές των νέων συνανθρώπων μας που μας συμπαραστέκονται. Σε κάθε φατσούλα βλέπω την Ελένη μου, τον Παύλο Φύσσα και τον Γιακουμάκη. Μας πήραν τις ζωές και μας καταδίκασαν να ζούμε σε έναν Γολγοθά. Καμία ποινή δεν μπορεί να δικαιώσει αυτό που κάθε στιγμή βιώνουμε μέσα στα σπίτια μας», κατέληξε.

Οι φιγούρες αυτών των δύο γυναικών συγκλονίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ