Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Μαγνησία: Χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα παραμένουν οι κάτοικο σε σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

Παραμένει άγνωστο το πότε θα δοθεί η άδεια στους κατοίκους να χρησιμοποιήσουν και πάλι το νερό από τις βρύσες των σπιτιών τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαγνησία: Χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα παραμένουν οι κάτοικο σε σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο TheNewspaper.gr

Εν μέσω πολύ υψηλών θερμοκρασιών παραμένουν χωρίς νερό οι κάτοικοι σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, μετά το πρόβλημα με τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας από τη σαλμονέλα που εκδηλώθηκε σε γεώτρηση της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thenewspaper.gr, οι κάτοικοι των δύο περιοχών αναγκάζονται να περιμένουν μεγάλες ουρές για λίγα λίτρα πόσιμου νερού, τη στιγμή μάλιστα που η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το νερό του δικτύου ύδρευσης στα δύο χωριά εξακολουθεί να παραμένει απαγορευμένο και έτσι προμηθεύονται από υδροφόρες που έρχονται καθημερινά στα χωριά για όλες τις οικιακές χρήσεις. Λόγω της έλλειψης τρεχούμενου νερού έχουν διακόψει τη λειτουργία τους οι τοπικές επιχειρήσεις ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Χιλιάδες φιάλες εμφιαλωμένου νερού μοιράζονται από τις Αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό, αφού πλέον το νερό δεν είναι πόσιμο, αλλά ούτε και κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.

Άγνωστο παραμένει πότε θα δοθεί ξανά η άδεια να χρησιμοποιήσουν και πάλι το νερό από τις βρύσες των σπιτιών τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ