Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Μαίνονται οι ενδοοικογενειακές “μάχες” για τον εμβολιασμό παιδιών – Τρία διαζύγια στη Ρόδο

Η βασική διαφωνία των ζευγαριών έχει να κάνει με το αν πρέπει ή όχι τα παιδιά τους να κάνουν το εμβόλιο κατά της πανδημίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαίνονται οι ενδοοικογενειακές “μάχες” για τον εμβολιασμό παιδιών – Τρία διαζύγια στη Ρόδο

Η διαφωνία μεταξύ γονέων που έχει προκαλέσει ο εμβολιασμός των παιδιών τους για να προστατευτούν από τον κορονοϊό, οδήγησαν τρία ζευγάρια από τη Ρόδο να καταθέσουν αίτηση διαζυγίου στα δικαστήρια της Ρόδου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ροδιακής», πρόκειται για συμπολίτες μας που ήδη έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες και το επόμενο διάστημα αναμένεται (ορισμένες από αυτές) να απασχολήσουν τα αρμόδια δικαστήρια.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η βασική διαφωνία των ζευγαριών έχει να κάνει με το αν πρέπει ή όχι τα παιδιά τους να κάνουν το εμβόλιο κατά της πανδημίας. Στις περιπτώσεις αυτές ο ένας από τους δύο γονείς είναι θετικός στην ενέργεια αυτή και ο άλλος θεωρεί ότι το παιδί ή τα παιδιά τους δεν θα πρέπει να εμβολιαστούν. Εμβολιασμός παιδιών

Οι γονείς και στις τρεις περιπτώσεις είναι ηλικίας από 40-50 ετών και έχουν διαφορετικές απόψεις επί του θέματος, οι οποίες και φέρεται να αποτέλεσαν την αιτία του διαζυγίου τους.

Πάντως ψυχολόγοι που ασχολούνται γενικότερα με τη  διερεύνηση συμπεριφορών την περίοδο της πανδημίας, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι σίγουρα κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να διαλύσει ένα ζευγάρι τη σχέση/γάμο του. Όμως συνήθως δεν αποτελεί την βασική αιτία καθώς η εμπειρία τους, τούς έχει αποδείξει ότι πάντα υπάρχουν και άλλα αίτια.

Άλλωστε είναι γεγονός και βάσει συγκεκριμένων στοιχείων, πως την τελευταία διετία έχουν αυξηθεί τα διαζύγια αλλά και οι εντάσεις μεταξύ ζευγαριών, όπως και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, πολύ πριν προκύψει το ζήτημα του εμβολιασμού ή όχι σε οικογένειες.

Σε κάθε περίπτωση, αντίστοιχες διαφωνίες για το ίδιο ζήτημα έχουν οδηγήσει και σε άλλες περιοχές της χώρας ζευγάρια στο διαζύγιο, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι οι τρεις αυτές περιπτώσεις στο νησί μας δεν θα είναι οι μοναδικές!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ