Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Mακελειό στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: Τι “όπλισε” το χέρι του δράστη – “Απολύθηκε, πήρε αποζημίωση και τον προσέλαβαν σε άλλη εταιρεία”

"Επειδή απολύθηκε πήγε να τους εκδικηθεί; Δεν υπάρχει αυτό, ξέχασε το. Κάτι άλλο του έχουν κάνει, κάτι άλλο", δήλωσε άνθρωπος που τον φιλοξενούσε κατά καιρούς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Mακελειό στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: Τι “όπλισε” το χέρι του δράστη – “Απολύθηκε, πήρε αποζημίωση και τον προσέλαβαν σε άλλη εταιρεία” (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το μακελειό στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, όπου ο τραγικός απολογισμός είναι 4 νεκροί αλλά και τον 76χρονο δράστη.

Το κίνητρο του δράστη φέρεται να εστιάζεται σε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, καθώς πρόσφατα είχε απολυθεί από την εν λόγω ναυτιλιακή εταιρεία, στην οποία εργαζόταν για σχεδόν 36 χρόνια, σαν φροντιστής των οικιών των ιδιοκτητών.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι ο δράστης εργαζόταν ως επιστάτης σε νησί της οικογένειας στο σύμπλεγμα Πεταλιοί και απολύθηκε πριν από άγνωστο χρονικό διάστημα.

Όταν έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί και άρχισαν οι υπάλληλοι να κατεβαίνουν από τους ορόφους της εταιρείας, το πτώμα του καπετάνιου, και του άλλου άνδρα ήταν σε ορατό σημείο στον ημιώροφο.

Ο καπετάνιος, όταν πήγε να επιτεθεί ο δράστης στη γυναίκα πήγε να τον αφοπλίσει και έτσι δέχθηκε τα πυρά. Στη συνέχεια η γυναίκα κλειδώθηκε στο γραφείο της και ο ένας από τους τέσσερις πυροβολισμούς που ακούστηκαν ήταν στην πόρτα του γραφείου για να εισβάλει ο δράστης.

Πού εστιάζουν οι Αρχές

Όσον αφορά στον 76χρονο δράστη, ήταν εδώ και χρόνια υπό την προστασία της μητέρας Καρνέση. Είχε στους Πεταλιούς ακόμα δύο – τρεις συνεργάτες -που ήταν πρώην ναυτικοί που τον βοηθούσαν στην φροντίδα της μητέρας.

Mακελειό στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Φαίνεται ότι κάποιο από τα θύματα, τις τελευταίες εβδομάδες, έκανε την ενέργεια να πάρει πίσω τους εργαζόμενους με την επίκληση ότι κάποιος από τους αλλοδαπούς που εργαζόταν στους Πεταλιούς, εργαζόταν και σε κάποιο γιοτ ενός εκ των φονευθέντων.

Mακελειό στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: Τι δήλωσε φίλος του δράστη

«Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει στην Ελλάδα το 1980. Έχει έρθει από 25 χρονών στην Ελλάδα και έχει μείνει εδώ», υποστήριξε φίλος του δράστη.

«Όποιον και να ρωτήσεις εδώ στο Μαρμάρι θα πάθεις πλάκα. Τι να σου πει ο κόσμος; Αυτός ο άνθρωπος έψαχνε να βρει έναν φτωχό γιατί δεν είχε οικογένεια, η οικογένεια του ήταν κάτω στην Αίγυπτο και προσπαθούσε να βοηθήσει κόσμο, έδινε λεφτά, έδωσε στις ομάδες ποδοσφαίρου. Έψαχνε να βρει έναν φτωχό γιατί είχε ανάγκη τότε με την κρίση να δίνει κάτι για να βοηθάει τον κόσμο. Να πας στο Μαρμάρι στους χίλιους κάτοικους που έχει, δεν θα σου πει ένας μισή στραβή κουβέντα γι’ αυτόν τον άνθρωπο», τόνισε.

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν υπερευαίσθητος, ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, δεν μπορώ να φανταστώ πως έγινε αυτό, βοηθούσε, δεν μπορείς να φανταστείς πως βοηθούσε, γιατί δεν είχε οικογένεια εδώ και μάλιστα ξέρω ότι βοηθούσε και τα αδέλφια του εκεί στην Αίγυπτο που τα είχε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αδερφές του εφοπλιστή τού είχαν ζητήσει να φύγει με τον ίδιο τελικά να μπαίνει στην εταιρεία.

«Απολύθηκε και την επόμενη μέρα επαναπροσλήφθηκε – Κάτι άλλο του έχουν κάνει»

Κάτοικος στο Μαρμάρι που τον φιλοξενούσε κατά καιρούς δήλωσε ότι, «Έχουμε μείνει εδώ πέρα, ‘’παγωτό’’ όλοι. Βοηθούσε όλο τον κόσμο, φτωχούς, οι ομάδες, το ένα το άλλο. Έβλεπε στην τηλεόραση τα περιστατικά που γίνονται κάτω εκεί στην Ράφα και από εδώ και από εκεί και έκλαιγε: ‘’κλείσε την τηλεόραση’’, έλεγε. Εμάς ο άνθρωπος αυτός ήταν αδελφός μας. Ήταν της οικογένειας μας, τον ξέρω από το 1987 που πρωτοήρθαν εδώ, να αγοράσουν τα νησιά αυτή η εταιρεία. Απολύθηκε, πήρε την αποζημίωση του και την άλλη μέρα, τον προσέλαβε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, τον ξαναπήρε στην εταιρεία. Επειδή απολύθηκε πήγε να τους εκδικηθεί; Δεν υπάρχει αυτό, ξέχασε το. Κάτι άλλο του έχουν κάνει, κάτι άλλο».

Μακελειό στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Ήταν εδώ στα νησιά και δίπλα στο μεγάλο αφεντικό πολύ. Είναι τόσο καιρό αυτή η απόλυση. Είναι εδώ και κανένα χρόνο αυτή η απόλυση που έχει γίνει. Απολύθηκε από την εταιρεία που ελέγχουν αυτοί οι δύο που σκότωσε πήρε αποζημίωση και μετά τον προσέλαβαν στην άλλη εταιρεία κανονικά ο καπετάν πάλι, δεν είναι θέμα, το θέμα αυτό. Κάτι έχει γίνει που κάνεις δεν το ξέρει», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ