Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Μαντάς-Κακαρνιάς για απόρριψη έφεσης Μιχαηλίδη: Οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη Θεόδωρος Μαντάς και Γεώργιος Κακαρνιάς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαντάς-Κακαρνιάς για απόρριψη έφεσης Μιχαηλίδη: Οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά dikastiko

«Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας αποτελεί για όλους μας δυσάρεστη έκπληξη», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη σχολιάζοντας την απόφαση που απέρριψε την έφεση.

Οι δικηγόροι του Θεόδωρος Μαντάς και Γεώργιος Κακαρνιάς αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι «η ανθρωπιά και η ευαισθησία απέδρασαν από την ελληνική Δικαιοσύνη». «Το διακύβευμα της απόφασης αυτής, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής», συμπληρώνουν.

«Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, θα εξαντλήσουμε σε κάθε επίπεδο τη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης με την προσδοκία ότι θα πρυτανεύσει η αναγκαία λογική, αφού για εμάς το διακύβευμα είναι να μην χαθεί η ανθρώπινη ζωή. Οι επιλογές που θα κάνουμε υπαγορεύονται από την αναγκαιότητα αυτή», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, το Συμβούλιο συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, εξετάζοντας μεταξύ άλλων αιτημάτων και αυτό του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο Μιχαηλίδης έχοντας εκτίσει τα 3/5 της αρχικής ποινής του, αιτήθηκε την υφ’ όρους αποφυλάκισή του, ζητώντας όπως ανέφερε σε μεταγενέστερο μήνυμά του, «να ζήσει πλέον ελεύθερος άνευ κυνηγητού».

Οι συνήγοροι του Θεόδωρος Μαντάς και Γιώργος Κακαρνιάς, στα υπομνήματά τους ανέλυαν το δίκαιο του αιτήματος του εντολέα τους, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση Μιχαηλίδη, «δοκιμάζονται πρωτίστως τα όρια αντοχής του κράτους δικαίου».

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στην εξηκοστή έβδομη μέρα απεργίας πείνας με αποτέλεσμα η κατάσταση του να έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο, σύμφωνα με την τελευταία γνωμάτευση της προσωπικής του γιατρού που τον παρακολουθεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ