Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Μαρακάκης για οργανωμένο έγκλημα: Έχουν αιτηθεί καλύτερο ίντερνετ στον Κορυδαλλό για να “κατεβάζουν” ταινίες – ΒΙΝΤΕΟ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο βαθιά αλλά και ψηλά φτάνουν τα πλοκάμια του οργανωμένου εγκλήματος στις δομές της κοινωνίας, ο κ. Μαρακάκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαρακάκης για οργανωμένο έγκλημα: Έχουν αιτηθεί καλύτερο ίντερνετ στον Κορυδαλλό για να “κατεβάζουν” ταινίες – ΒΙΝΤΕΟ

Με αφορμή την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών και την κατάθεση του φακέλου με τα ονόματα και τα κυκλώματα των σκληρών ποινικών που «μεσουρανούν» σε νύχτα, ναρκωτικά κι οργανωμένο έγκλημα ο ποινικολόγος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε για τον φάκελο Χρυσοχοΐδη και το «κακό» που είναι ριζωμένο βαθιά στην κοινωνία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο βαθιά αλλά και ψηλά φτάνουν τα πλοκάμια του οργανωμένου εγκλήματος στις δομές της κοινωνίας, ο κ. Μαρακάκης ανέφερε τα εξής: «Μιλούσα πριν από δύο μέρες με υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και μου περιέγραψαν πώς από την προηγούμενη κυβέρνηση και κάποιους τεχνικούς, υπήρχε αίτημα να αναβαθμιστεί το σήμα στις φυλακές Κορυδαλλού για να κατεβάζουν ταινίες και να επικοινωνούν μέσω skype…»

Όταν συλλαμβάνεται ένας κατηγορούμενος, το πρώτο που ελέγχουν είναι τα κινητά τους. Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν υπάρχει κρατούμενος που να μην έχει κινητό…

Τις περισσότερες φορές οι επικοινωνίες είναι μέσα από τον Κορυδαλλό. Δεν γνωρίζουν ότι όλοι έχουν κινητά;

Η κίνηση του Χρυσοχοΐδη έχει να κάνει με δύο στοιχεία. Το κοινώς λεγόμενο “εμείς τους πιάνουμε και μετά από ένα δύο χρόνια είναι έξω με ένα σωρό δικογραφίες στην πλάτη τους”. Το δεύτερον είναι όταν έχεις τόσο βαθιά τσιμεντωμένο το έγκλημα στην κοινωνία, δηλητηριάζονται και οι θεσμοί.

Είναι αδιανόητο ένας καταζητούμενος, να εκκρεμεί εις βάρος του δικογραφία για κακουργήματα από το 2011, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να μην έχει παραπεμφθεί ακόμα. Τώρα, αν αυτό έχει να κάνει με επίορκους αστυνομικούς ή με κάποιους άλλους ανθρώπους που σπρώχνουν τους φακέλους κάτω από το χαλί, αυτό είναι κάτι στο οποίο θα ήθελα να πιστεύω ότι ο Χρυσοχοΐδης με την κίνησή του χτυπά το καμπανάκι στους ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς».

ΒΙΝΤΕΟ: OPENTV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ