Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Mε πυροτεχνήματα και κεριά στα μπαλκόνια γιόρτασε την Ανάσταση η Αθήνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Mε πυροτεχνήματα και κεριά στα μπαλκόνια γιόρτασε την Ανάσταση η Αθήνα

 

Η ξεχωριστή φετινή Ανάσταση δε θυμίζει σε τίποτα την περσινή. Οι εκκλησίες λειτουργούσαν κεκλεισμένων των θυρών και οι Αθηναίοι αντάλλαζαν ευχές από τα μπαλκόνια τους.

Όταν η ώρα πλησίαζε για να σημάνει η Ανάσταση, ο κόσμος στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας βγήκε στα μπαλκόνια και περίμενε να ακούσει τις καμπάνες να χτυπούν.

Κι όταν οι ιερείς έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη», όπως κάθε φορά, έτσι και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο ουρανός γέμισε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα κι ο κόσμος αντάλλαζε ευχές από τα κινητά και τα μπαλκόνια.

Λίγο μετά την Ανάσταση, τρία νέα παιδιά, ο Δημήτρης, η Αναστασία και ο Χάρης, βγήκαν στον δρόμο. Η Αναστασία κρατώντας δυο αναμμένα κεριά, ο Δημήτρης με το κόρνο του και ο Χάρης για την παρέα. Γυρίζοντας τους δρόμους του Παγκρατίου, σε δυο κεντρικές πλατείες, την Βαρνάβα και την Πλαστήρα και στα ενδιάμεσα στενά, σταματούσαν και ο Δημήτρης έπαιζε το «Χριστός Ανέστη».

Μέσα στους άδειους δρόμους, κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια, ρολά άνοιξαν και τα χειροκροτήματα και οι ευχές στην μικρή αυτή παρέα έφτιαξαν μια διαφορετική ατμόσφαιρα, γι’ αυτή την ιδιαίτερη Ανάσταση που σίγουρα θα τη θυμόμαστε για πάντα.

Ο Δήμος Αθηναίων είχε ενημερώσει οτι θα γιόρταζε με πυροτεχνήματα την Ανάσταση.

Απόψε, όλοι μας μένουμε σπίτι για να γιορτάσουμε την Ανάσταση, ανέφερε ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνοντας τους κατοίκους της Αθήνας πως τα μεσάνυχτα, την ώρα του «Χριστός Ανέστη» ο ουρανός σε επτά σημεία της Αθήνας, στις αντίστοιχες Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, θα φωτιζόταν από πυροτεχνήματα.

«Με το «Χριστός Ανέστη», ας κοιτάξουμε ψηλά! Απόψε φωτίζουμε τον ουρανό με τα πυροτεχνήματα του δήμου. Από το μπαλκόνι, από το παράθυρο αλλά με πολλή αγάπη. Για το φως. Καλή Ανάσταση! » σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα η οποία συνοδεύόταν από ένα βίντεο για την φετινή Ανάσταση και το διαφορετικό Μ. Σάββατο.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ