Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Με τη …μάσκα τους όσοι προσέρχονται στα Διοικητικά Δικαστήρια Πειραιά. Όλα τα μέτρα λόγω κορονοϊού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με τη …μάσκα τους όσοι προσέρχονται στα Διοικητικά Δικαστήρια Πειραιά. Όλα τα μέτρα λόγω κορονοϊού

 

Ουδείς θα μπαίνει χωρίς μάσκα στα Διοικητικά Δικαστήρια Πειραιά. Κι αυτή δεν είναι η μόνη προϋπόθεση  αφού σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης των Δικαστηρίων, όσοι εισέρχονται σε αυτά θα πρέπει να τηρούν μία σειρά μέτρων προστασίας λόγω του κορονοϊού. Επιπλέον θα πρέπει να υπολογίζουν κι έναν εύλογο χρόνο αναμονής καθώς  ο ανώτατος αριθμός εισερχομένων  στο κτίριο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ένα άτομο ανά 10 τ.μ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει:

«Αφού λάβαμε υπόψη το έβδομο άρθρο της υπ’ αριθ. Δ1α/Γποικ.26804/25-4-2020 κοινής Υπουργικής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας – Υγείας – Δικαιοσύνης (ΦΕΚ1555Β΄),     κατόπιν της από 24-4-2020 εισήγησης της 33ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους παράγοντες,      αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα, που πρέπει να τηρούνται για την ασφαλή λειτουργία των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Χώρας.

ΟΡΙΖΟΥΜΕ

  1. Οι μεταβαίνοντες στο Δικαστήριο ή στα γραφεία του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά να φορούν οπωσδήποτε μάσκα.
  1. Οι εισερχόμενοι στο κτίριο του ΔΕΠ να χρησιμοποιούν τα απολυμαντικά που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο και στους διαδρόμους των ορόφων.
  1. Να τηρείται απαρέγκλιτα η απόσταση μεταξύ των φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1,5 μέτρο.
  1. Ο ανώτατος αριθμός εισερχομένων στο κτίριο δεν θα υπερβαίνει το ένα άτομο ανά 10 τ.μ.
  1. Επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους του δικαστηρίου συνηγόρων για την κατάθεση στις Γραμματείες δήλωσης περί παράστασης χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο, κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 33 παρ. 6 του π.δ 18/1989 και 133 παρ. 2 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας. Η αποστολή των δηλώσεων μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά στο [email protected]
  1. Οι ιδιώτες διάδικοι, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του αρθρου 27 παρ. 2 σε συνδυασμό με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 133 ΚΔΔ, μπορούν να υποβάλουν σχετική δήλωση ότι επιθυμούν να συζητηθεί η υπόθεσή τους. Η δήλωση παράστασης μπορεί να υποβληθεί και ηλεκτρονικά στο [email protected]
  1. Οι συνήγοροι και οι ιδιώτες διάδικοι δεν θα εισέρχονται στα Γραφεία των Γραμματειών, αλλά θα στέκονται στο διάδρομο, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας (μεταξύ τους) και θα εξυπηρετούνται από τους Γραμματείς ένας- ένας, με την παράδοση- παραλαβή των σχετικών εγγράφων.
  1. Η συζήτηση στο ακροατήριο γίνεται χωρίς την παρουσία δικηγόρων ή ιδιωτών διαδίκων. Οι υποθέσεις, για τις οποίες έχει κατατεθεί δήλωση από όλους τους διαδίκους, συζητούνται. Οι λοιπές αναβάλλονται αυτεπαγγέλτως. Η ενημέρωση για τις αναβολές θα γίνεται τηλεφωνικώς είτε μέσω της ιστοσελίδας του Δικαστηρίου με χρήση του κωδικού web. Αιτήματα αναβολής, με όποιο τρόπο και αν υποβάλλονται, δεν γίνονται δεκτά.
  1. Στις έδρες κατά τις συνεδριάσεις των Τμημάτων Τριμελούς σύνθεσης, θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος και δυο (2) δικαστές του Τμήματος και ο Γραμματέας της έδρας, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Πηγή: www.adjustice.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ