Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Μεγάλη φωτιά σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο: Μήνυμα από το 112 – “Κλείστε πόρτες και παράθυρα” – ΒΙΝΤΕΟ

Στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μεγάλη φωτιά σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο: Μήνυμα από το 112 – “Κλείστε πόρτες και παράθυρα” – ΒΙΝΤΕΟ twitter

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης  σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο στην οδό Αγίου Γεωργίου στη βιομηχανική ζώνη και συγκεκριμένα σε αποθήκη ελαστικών

Ακούγονται εκρήξεις από το σημείο, στην οδό Αγίου Γεωργίου.

Στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Φωτιά σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο: Μήνυμα από το 112 – “Κλείστε πόρτες και παράθυρα”

Μήνυμα από το 112 εστάλη στις 17:10 στους κατοίκους του Ασπρόπυργου λόγω των πυκνών καπνών από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε επιχείρηση στην περιοχή.

«Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 27-07-2023 17:10. Εξελίσσεται πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή του Ασπροπύργου. Εκλύονται καπνοί. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Αγίου Γεωργίου

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο, δόθηκε εντολή από τις αρχές για διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίου Γεωργίου από το ύψος της οδού Μεγαρίδος έως τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Ακολουθούν γενικές οδηγίες αυτοπροστασίας που θα πρέπει να ακολουθούνται σε περίπτωση βιομηχανικού ατυχήματος. Επισημαίνεται ότι πέραν των ανωτέρω γενικών οδηγιών, για κάθε εγκατάσταση που υπάγεται στις διατάξεις της Οδηγίας SEVESO III (εγκατάσταση SEVESO) παρέχεται από τον φορέα εκμετάλλευσης και εξειδικευμένη πληροφόρηση, την οποία μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστοχώρο της οικείας Περιφέρειας.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ

Σε περίπτωση βιομηχανικού ατυχήματος με εμπλεκόμενες επικίνδυνες ουσίες, οι αρμόδιες Αρχές, κατόπιν σχετικής εισήγησης του επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος στο σημείο του περιστατικού, αποφασίζουν σχετικά με το ασφαλέστερο μέτρο που θα πρέπει, κατά περίπτωση, να δρομολογηθεί, με στόχο τη διαφύλαξη της ασφάλειας της ζωής και της υγείας των πολιτών, δηλαδή:

  • παραμονή σε ασφαλείς κλειστούς χώρους ή
  • προληπτική-οργανωμένη απομάκρυνση.

Επισημαίνεται ότι προκειμένου να εκτιμηθεί από τον επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος στο σημείο του περιστατικού το ασφαλέστερο μέτρο μεταξύ παραμονής σε κλειστούς χώρους και οργανωμένης απομάκρυνσης των πολιτών, λαμβάνονται υπόψιν διάφοροι παράγοντες, όπως: πιθανά αποτελέσματα δειγματοληψιών και μετρήσεων, ο απαιτούμενος χρόνος για την υλοποίηση της οργανωμένης απομάκρυνσης σε σχέση με τη χωροχρονική κατανομή της συγκέντρωσης του τοξικού νέφους, οι πιθανές συνέπειες των επικινδύνων ουσιών στον άνθρωπο, η τρωτότητα της πέριξ στην εγκατάσταση περιοχής κ.λπ.

Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό:

  • Να μελετήσετε, να εξοικειωθείτε και να εφαρμόσετε τόσο τις γενικές οδηγίες που σας παρέχονται στη συνέχεια όσο και τις εξειδικευμένες ανά εγκατάσταση SEVESO οδηγίες αυτοπροστασίας που βρίσκονται αναρτημένες στον ιστοχώρο της οικείας Περιφέρειας, μέχρι να σας δοθούν οι ειδικές οδηγίες κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος.
  • Σε περίπτωση ατυχήματος, να ακολουθήσετε μόνο τις οδηγίες που θα δοθούν από τις αρμόδιες Αρχές διά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ