Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Μεσσηνία: Δικαστικός αγώνας απολυμένου ΑμεΑ για μονιμοποίηση – Καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μεσσηνία: Δικαστικός αγώνας απολυμένου ΑμεΑ για μονιμοποίηση – Καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας η αγωγή απολυμένου ΑμεΑ στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας για μετατροπή της σύμβασής του, που διαρκώς ανανεωνόταν επί 8 χρόνια, σε αορίστου χρόνου, προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται προσφέροντας τις υπηρεσίες του. Έχει, δε, την υποστήριξη συναδέλφων του, του Σωματείου ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, του Πανελλαδικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ) και αυτοδιοικητικών του Δήμου Τριφυλίας.

Η δικηγόρος του, Μαίρη Πλευριά, τόνισε σχετικά: «Εκδικάστηκε η αγωγή του εργαζόμενου Θεόδωρου Μακρυνιώτη κατά της ΔΕΥΑ Τριφυλίας. Ο ανωτέρω εργαζόμενος είχε εργαστεί στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας ως ΑμεΑ, με προγράμματα του ΟΑΕΔ, επί οκτώ χρόνια. Κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Επιχείρησης. Τα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επιθυμούσαν να συνεχίσει την εργασία του, το θέμα του όμως για μετατροπή της σύμβασής του δεν ήλθε ποτέ στο Διοικητικό Συμβούλιο προς ψήφιση. Συζητήθηκε, λοιπόν, η αγωγή. Ο εργαζόμενος αυτός, εκ του νόμου, είχε το δικαίωμα να μετατραπεί η σύμβασή του σε αορίστου χρόνου και να συνεχίσει να εργάζεται. Ήταν ένας εργαζόμενος ο οποίος παρείχε την εργασία του με ζήλο και αποτελεσματικότητα, χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα κι ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας μπορούσε να μετατρέψει τη σύμβασή του, το θέμα του και η αίτησή του δεν ήλθαν ποτέ στα τόσα χρόνια για τη μετατροπή. Σήμερα ζητάμε από το δικαστήριο να λάβει υπόψη τις ανάγκες αυτού του ανθρώπου, έχει μείνει άνεργος εδώ και δύο περίπου χρόνια. Ζητάμε να μετατρέψει τη σύμβασή του σε αορίστου και να γυρίσει πάλι στην εργασία του».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, ανέφερε: «Σύσσωμο το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, εκπρόσωπος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΑμεΑ, βρεθήκαμε στο δικαστήριο να υποστηρίξουμε το συνάδελφό μας, το Μακρυνιώτη Θοδωρή, ο οποίος εδώ και 2-3 χρόνια ταλαιπωρείται γιατί τον απέλυσαν παράνομα παρότι ήταν ΑμεΑ και κάλυπτε πάγια και διαρκή ανάγκη. Αυτή η υπόθεση, λοιπόν, είναι 3 χρόνια, δεν είχαν κανένα δικαίωμα. Συμμετέχουμε σ’ αυτό τον αγώνα. Και τον απέλυσαν γιατί ο Μακρυνιώτης ο Θοδωρής ήταν ένα μέλος από την τριμελή επιτροπή, είχε και συνδικαλιστική ιδιότητα. Εμπόδιζε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τη σημερινή με την ιδιότητά του. Δε θέλουν Σωματείο. Όμως, δε θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι είναι μαζί του».

Το μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, Γιάννης Κελλάρης, σημείωσε: «Ήρθαμε να υπερασπιστούμε τον εργαζόμενο ο οποίος απολύθηκε από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας». Αφού συμπλήρωσε ότι το αντικείμενο των ΔΕΥΑ είναι κοινωφελές, καθώς διαχειρίζονται το αγαθό του νερού που έχει σχέση με τη δημόσια υγεία και τα λύματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και ότι οι ΔΕΥΑ έχουν αποδεκατιστεί από προσωπικό κι έχουν τεράστιες ελλείψεις, τόνισε: «Οι εργαζόμενοι ΑμεΑ προσλήφθηκαν στη  ΔΕΥΑ και στην πραγματικότητα κάλυψαν, μέσα από αυτές τις ελλείψεις, πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Επιχειρήσεων». Μίλησε ακόμα για ευαίσθητη ομάδα εργαζομένων και «γι’ αυτό πιστεύουμε ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει, να μετατραπεί η σύμβασή του σε αορίστου χρόνου και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ