Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Μετέωρα: Ο επί 13 χρόνια “ασθενής” δημοτικός υπάλληλος και η παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών

Τι ζήτησε από τον δήμαρχο ο γ.γ. του υπουργείου Δ. Κιρμικίρογλου για την απόδοση ευθυνών στον υπάλληλο αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μετέωρα: Ο επί 13 χρόνια “ασθενής” δημοτικός υπάλληλος και η παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Την παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών και του γενικού γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημήτρη Κιρμικίρογλου, προκάλεσε η είδηση της απουσίας υπαλλήλου του Δήμου Μετεώρων με αναρρωτική άδεια επί 13 χρόνια.

Το απίστευτο περιστατικό όπως έγραψε το dikastiko.gr, δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Μετεώρων, όταν συνειδητοποίησε ότι δημοτικός υπάλληλος του ήταν σε αναρρωτική άδεια επί 13 χρόνια!

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, την 1η Ιανουαρίου και με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος ζήτησε τη λίστα των δημοτικών υπαλλήλων και αναφορά αποδοτικότητας για τον καθένα από τους προϊσταμένους.

Διαπίστωσε με έκπληξη πως υπήρχαν κάποιοι που… εμφανίζονταν αραιά και που. Έδωσε εντολή να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους και μάλιστα έκανε ο ίδιος και αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις υπηρεσίες.

Μετά από τις αλλαγές και τις νέες αυτές… συνήθειες, πριν λίγες μέρες επέστρεψε κανονικά για δουλειά ένας υπάλληλος ο οποίος είχε πάρει αναρρωτική άδεια από το μακρινό 2011 κι έκτοτε δεν είχε ξαναπάει στην υπηρεσία του.

Αναρρωτική άδεια 13 ετών: Να επιβληθούν πειθαρχικές ποινές

Με επιστολή του ο κ. Κιρμικίρογλου ζητάει από τον νέο δήμαρχο της περιοχής Λευτέρη Αβραμόπουλο να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στον υπάλληλο αλλά και σε εμπλεκόμενους προϊσταμένους, αλλά και αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο νυν δήμαρχος, χάρη στις ενέργειες του οποίου αποκαλύφθηκε η παρατεταμένη απουσία του υπαλλήλου, καλείται να εκκινήσει όλες τις απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών.

Μετά την ολοκλήρωσή τους τον καλεί να εξετάσει όλα τα πραγματικά περιστατικά υπηρεσιακής κατάστασης από την πρόσληψη του υπαλλήλου ως σήμερα και στη συνέχεια να επιβάλει πειθαρχικές ποινές και την άμεση παραπομπή του υπαλλήλου σε πειθαρχικό συμβούλιο, καθώς και τυχόν άλλων εμπλεκόμενων συναδέλφων του.

Να ξεκινήσει ΕΔΕ ζητά ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών

Παράλληλα, από το υπουργείο Εσωτερικών ζητείται να εκκινήσει η διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών των εμπλεκόμενων προϊσταμένων σε επίπεδο Τμήματος και Διεύθυνσης, επί των οποίων ο εν λόγω υπάλληλος ανήκει οργανικά, καθ΄ όλο το διάστημα της απουσίας του, καθώς και να διερευνήσει το καθεστώς μισθοδοσίας και υπηρεσιακής κατάστασης του υπαλλήλου σε συνάρτηση με τους εκάστοτε προϊσταμένους του.

Ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών

Περαιτέρω η δημοτική αρχή καλείται να συνδράμει με στοιχεία και ενημέρωση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από πλευράς αιρετών τα τελευταία 13 χρόνια, ιδίως όσων είχαν την αρμοδιότητα επί των υπηρεσιών στις οποίες απασχολείται ο εμπλεκόμενος υπάλληλος. Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος θα πρέπει να ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα για κάθε τυχόν ποινική πτυχή της υπόθεσης, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, καθώς και το υπουργείο Εσωτερικών, για τις ενέργειες και τα αποτελέσματα αυτών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ