Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Μέτρα για τον κορονοϊό: Προ των πυλών νέα παράταση – Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών

Άγνωστος Χ το αν η εστίαση θα παραμείνει στο mute

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μέτρα για τον κορονοϊό: Προ των πυλών νέα παράταση – Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών eurokinissi

Κορονοϊός παράταση μέτρων: Προ των πυλών η νέα παράταση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου καθώς συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για να επαναξιολογήσει τα δεδομένα και να κάνει την εισηγήση της στην κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση των θανάτων και των νοσηλειών εξαιτίας του κορονοϊού, παρά τη μείωση των κρουσμάτων, θα οδηγήσει σε νέα παράταση των μέτρων, με πιθανότερο το σενάριο η παράταση να είναι για δυο εβδομάδες.

Κορονοϊός παράταση μέτρων: Άγνωστος Χ το αν η εστίαση θα παραμείνει στο mute

Ένα μέτρο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην σύσκεψη και για το οποίο υπάρχουν πιέσεις, είναι το ζήτημα της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Μέτρα

Τα υπόλοιπα μέτρα το πιθανότερο είναι να παραμείνουν ως έχουν. Αυτά είναι ο περιορισμός για αυστηρά καθήμενους πελάτες στα καταστήματα εστίασης, ο περιορισμός στα έξι άτομα ανά τραπέζι, η χρήση της μάσκας και το ωράριο λειτουργίας μέχρι τα μεσάνυχτα.

Στο θέμα των μέτρων αναφέρθηκε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι αυτά απέδωσαν και αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται αυστηροποίησή τους, παρά το γεγονός ότι η πρόκληση της εμβολιαστικής κάλυψης είναι διαρκής.

Όσον αφορά στη χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «θα συνεδριάσει η Επιτροπή, θα σταθμίσει τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που μπορεί να έχουν αντανακλαστικά οι αποφάσεις της σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που είμαστε τώρα στην πανδημία. Θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα δούμε αν θα πάμε σε μία περαιτέρω παράταση ή σε κάποια χαλάρωση των μέτρων. Θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα πούμε κι εμείς τη γνώμη μας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ