Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023

Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό λαμβάνει και ο Σύλλογος των δικαστικών υπαλλήλων Πάτρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό λαμβάνει και ο Σύλλογος των δικαστικών υπαλλήλων Πάτρας

Την αγορά υλικών για την προστασία από την διασπορά της πανδημίας, αποφάσισε ο Σύλλογος Δικαστικών υπαλλήλων Πατρών, σε συνεδρίαση των μελών του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την πρωτομαγιά, με θέμα τα μέτρα προστασίας των δικαστικών υπαλλήλων κατά του COVID-1 εν όψει της επαναλειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την απόφαση του εν λόγω συλλόγου το κόστος αγοράς του υλικού θα καλύψει ο ίδιος ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πατρών, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε αναμονή από το υπουργείο Δικαιοσύνης, για την κάλυψη των εξόδων για την τοποθέτηση προστατευτικών πλεξιγκλάς στα ακροατήρια και τα γραφεία τους. Και στα δικαστήρια της Αχαϊκής πρωτεύουσας θα βρίσκονται στην είσοδο εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να θερμομετρούν τους πολίτες πριν εισέλθουν στους χώρους των δικαστηρίων. Σύμφωνα με την κάτωθι ανακοίνωση ο Σύλλογος θα πληρώσει με χρήματα του ταμείου του, 200 μάσκες τύπου ασπίδα, για τους υπαλλήλους και πέντε θερμόμετρα μετώπου για την θερμομέτρηση του κοινού από τον Ερυθρό Σταυρό.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση που εξέδωσε την πρωτομαγιά ο Δικαστικός Σύλλογος Υπαλλήλων της Πάτρας αναφέρει:

«Σήμερα 1-5-2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εφετείου και τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ., πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση όπου συζητήθηκαν και ομόφωνα αποφασίστηκαν τα εξής:

Αγορά διακοσίων (200) μασκών τύπου ασπίδα οι οποίες θα διανεμηθούν σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πρωτοδικείου Πατρών. Αγορά πέντε (5) θερμομέτρων μετώπου για τον απαραίτητο έλεγχο του κοινού στις εισόδους των δικαστικών υπηρεσιών. Το κόστος προμήθειας του υλικού (μάσκες και θερμόμετρα) θα καλυφθεί πλήρως από το ταμείο του συλλόγου. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού να βρίσκεται στις δικαστικές υπηρεσίες προκειμένου να γίνεται θερμομέτρηση στο κοινό. Αναμένουμε ενημέρωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα, σε ότι αφορά την κάλυψη των εξόδων τοποθέτησης διαχωριστικών πλεξιγκλάς στις αίθουσες των ακροατηρίων και στα γραφεία των υπαλλήλων. Αναμένουμε την έκδοση νέας ΚΥΑ για τα γενικότερα μέτρα ασφαλείας

Το παρόν κοινοποιείται στους προϊσταμένους των δικαστικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πρωτοδικείου Πατρών προς ενημέρωση των μελών του συλλόγου μας».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ